Essilor

Essilor on maailman johtava silmälasilinssioptiikan yritys, joka suunnittelee, valmistaa ja markkinoi laajaa silmälasilinssien valikoimaa korjatakseen näköä ja suojatakseen silmiä. Sinä, ystäväsi tai joku perheenjäsenesi saattaa käyttää jo nyt Essilorin silmälasilinssejä.

Essilorin juuret juontavat Ranskaan ja vuoteen 1849, jolloin Essel-niminen yritys perustettiin linssivalmistajien yhteistyöverkostoksi. Essel sulautui vuonna 1972 Silor-yritykseen, joka oli perustettu aiemmin sekä optikkoketjuksi että linssivalmistajaksi. Näin syntyi Essilor, joka on nykyisin maailman suurin ja innovatiivisin silmälasilinssien suunnittelija ja valmistaja.

Essilor on nykyisin yksi Ranskan 20 suurimman pörssiin listatun yrityksen joukossa sekä Forbesin maailman innovatiivisimpien yritysten listalla.

Essilorin tunnetuimmat tuotteet ovat Varilux-moniteholinssit. Bernard Maitenaz kehitti Variluxin nimellä maailman ensimmäisen modernin ikänäköä korjaavan progressiivisen linssin vuonna 1959. Siitä lähtien linssejä on kehitetty koko ajan eteenpäin. Tällä hetkelläkin linssien taustalla työskentelee yli 500 tutkijaa, jotka hyödyntävät jatkuvasti uusinta tutkimustietoa näöstä ja viimeisimpiä teknologisia kehitysaskelia kehittääkseen Varilux-linssejä edelleen, jotta voisit nähdä mahdollisimman luonnollisesti juuri itsellesi sopivalla tavalla.

Essilor Pohjoismaissa

Essilor on toiminut Pohjoismaissa yli 30 vuotta ja tekee yhteistyötä useiden optikkoliikkeiden kanssa kaikkialla Suomessa. Vaikka Essilor onkin maailman suurin alallamme, yhtiö pitää erittäin tärkeänä paikallista läsnäoloa, jolloin Essilorin väki voi auttaa optikoita auttamaan asiakkaitaan.

Lue lisää Essilorista ja tuotteista www.essilor.fi

Brillet luottaa Essiloriin

Meille Brilletiin linssit tulee lähes 100-prosenttisesti Essilorilta. Tuotteiden tekninen laatu ja toimitusvarmuus vastaavat parhaiten meidän asettamia vaatimuksia. Meille on tärkeää, että myymämme linssit valmistetaan Euroopassa ja linssien reunahionta tehdään Suomessa. Näin pystymme hallitsemaan toimitusketjuamme ja silmälasien toimitusaika ei veny liian pitkäksi.

Tutustu Essilorin innovaatioihin, jotka ovat luonnollisesti myös Brilletin valikoimassa:

Eyezen

Essilor Eyezen™ on uuden sukupolven yksiteholinssi 20-45-vuotiaille. Siinä missä tavalliset yksiteholinssit auttavat näkemään hyvin, Eyezen-linssit parantavat elämänlaatuasi: ne on suunniteltu suojaamaan silmiä digitaalisen maailman ja ruutuajan aiheuttamalta rasitukselta ja väsymykseltä.

Essilorin Eye protection system – suojaa silmäsi ennenaikaiselta ikääntymiseltä

Eye Protection System on maailman suurimman linssinvalmistajan, Essilorin innovatiivinen linssirakenne.  Ainutlaatuisen UV-suojan lisäksi se suodattaa haitallista sinistä valoa, jonka on todettu edesauttavan sairastumista silmänpohjan ikärappeumaan (AMD).

Eye Protection System (EPS) suodattaa selektiivisesti vain sinisen valon vahingollisen, sini-violetin osan. Terveellinen sininen valo, joka säätelee mm. vuorokausirytmiämme ja mielialaamme läpäisee linssin esteettä. Linssi on kirkas, eikä sinisen valon suodatus vaikuta käyttäjän kokemaan värimaailmaan.

EPS-rakenteen auringonsuojakerroin on 50+, joten se suojaa paitsi silmiä myös silmänympärystä haitalliselta UV-säteilyltä ja vähentää osaltaan silmänympärysihon ennenaikaista ikääntymistä.

Essilorin EPS-linssin rakenne tarjoaa ainutlaatuisen suojan haitallista sini-violettia vastaan. Kun siihen yhdistetään Crizal Forte UV-pinnoite, se poistaa kuusi selkeän näkemisen estettä; heijastukset, naarmut, lian, pölyn, veden ja UV-säteilyn.

Mistä haitallista sinistä valoa säteilee?

 • Osa auringon valosta on silmille haitallista sinistä valoa ja UV-säteilyä
 • Nykypäivänä koko ajan entistä suuremmassa käytössä olevista näytöistä; televisioista, kännyköistä, tableteista, tietokoneiden näytöistä

Kenelle Eye Protection System on erityisen tärkeä?

 • Lapsille
  • lasten silmät eivät ole kehittyneet tarpeeksi suojaamaan silmiä haitallisilta säteilyiltä
  • lapset ovat paljon ulkoilmassa ja tutkimusten mukaan 70 % lapsista ei käytä UV-säteilyltä suojaavia aurinkolaseja
  • lapset käyttävät nykyään yhä enemmän erilaisia näyttöjä, keskimäärin jopa 3h päivässä
 • Näyttöpäätetyötä tekeville
 • Ikääntyville seniorikansalaisille, joilla riski silmänpohjan rappeumaan on korkeimmillaan

Crizal Sapphire+

Essilorin uusin innovaatio Crizal Sapphire+ -yhdistelmäpinnoite, joka vähentää häiritseviä heijasteita merkittävästi – riippumatta siitä, mistä suunnasta valo tulee. Näkeminen on miellyttävä ja linssi on esteettisesti kaunis.

Elämme ympäristössä, jossa on entistä enemmän valoa ja sitä tulee kaikista suunnista aiheuttaen häiritseviä heijastuksia silmälasien käyttäjille. Heijastuksenestopinnoitteet suunniteltiin poistamaan heijastuksia tehokkaasti huomioiden ainoastaan yksi valon esiintymissuunta  -15 -15 asteen tulokulmassa.

Crizal Sapphire+ on ensimmäinen heijastuksenestopinnoite, mikä on suunniteltu vähentämään heijastuksia joka suunnasta, riippumatta valon tulokulmasta. Sekä linssin etu- että takapinta vangitsevat häiritsevän valon ylivoimaisella tavalla. Näköinformaatio pääsee paremmin linssin läpi ja linssi on esteettisesti lähes näkymätön.

Uusi innovaatio, Crizal Sapphire+ vangitsee molemmille linssipinnoille joka suunnasta tulevan häiritsevän valon terävöittäen näköä. Linssissä on näin entistä vähemmän heijastuksia, siinä on parempi linssin läpinäkyvyys, jolloin silmät näkyvät paremmin kaikista katsekulmista ilman heijasteita. Näin linssi on entistä esteettisesti kauniimpi.

Crizal Sapphire + – pinnoitteen saa aluksi kaikkiin nykyaikaisiin, digitaalisesti hiottuihin Varilux- ja Eyezen -linsseihin. Pinnoitteen pohjana on meillä Brilletissä aina Eye Protection System, EPS, jolloin linssi ei päästä silmään haitallista sinistä valoa. Lisäksi pinnoitteessa on aina naarmuntumista estävä kovapinnoite, puhdistamista helpottava likaa hylkivä pinnoite ja 100% UV säteilyn suodattava pinnoite.

Eyecode

Yksilöllisesti sopivien ja pitkään iloa antavien silmälasilinssien valinta perustuu optikon suorittamaan näön ja silmien tarkastukseen. Eyecode on silmien ainutlaatuinen 3D-mittaus, jonka avulla linssisi voidaan valmistaa juuri sinun silmillesi ja näkötapaasi sopiviksi, jotta voisit nähdä entistä paremmin.

Eyecoden ansiosta linssiesi tarkkuus parantuu jopa viisinkertaiseksi verrattuna ilman yksilöllisiä mittoja valmistettuihin linsseihin. Meidän suorittama 3D-mittaus tarkoittaa, että saat yksilöllisesti sinun tarpeisiisi valmistetut linssit, joissa on huomioitu sinun silmiesi yksilölliset mittausarvot. Tutkimuksissa on ilmennyt, että silmän pituuskin voi vaihdella jopa 30 % henkilöstä toiseen ja myös saman henkilön silmien välillä.

Me Brilletissä teemme Eyecode-mittauksen edistyksellisen Visioffice-mitoituslaitteen avulla.

Silmäsi ja näkösi ovat ainutlaatuiset. Kuten sormenjälkesi.

Transitions

UV-säteily, sininen valo, häikäisy ja silmien väsyminen rasittavat silmiä. Essilor Transitions®-linssit tummuvat vallitsevien valaistusolosuhteiden mukaan ja suojaavat silmiäsi.

Transitions-linssit on suunniteltu aktiivista elämää viettäville silmälasien käyttäjille. Linssit tummuvat riittävän tummiksi ulkona ja vaalenevat nopeasti sisätiloissa. Transitions-linssit suodattavat kirkkaan valon ja häikäisyn alan johtavan linssiteknologian ansiosta.

Varilux >>>