Hyvä näkö

Näköaisti on ihmisen aisteista kaikkein erikoistunein ja toiminnaltaan monimutkaisin. Ihminen vastaanottaa ja käsittelee näköaistinsa avulla koko hereillä oloaikansa valtavan määrän tietoa. Ei siis ihme, että näköaistia pidetään yleisesti ihmisen tärkeimpänä aistina.

Hyvää näköä tarvitaan niin töissä, kotona kuin harrastuksissakin. Lehteä lukiessa lähinäön tulee toimia vaivattomasti, silti katse pitää voida kohdistaa nopeasti muihin kiinnostaviin kohteisiin, vaikkapa televisiouutiseen. Työmatkaa kuljettaessa kaukonäön on oltava tarkka, mutta silmän on pystyttävä myös arvioimaan etäisyyksiä ja suuntia. Kaadettaessa kahvia tummaan kuppiin on tärkeää, että silmä erottaa yksityiskohdan taustastaan, kontrastinäön tulee toimia, jotta kahvi ei kaadu kupista yli. Portaissa liikkuessa syvyysnäkö on tärkeä, jotta ihminen ei astu harhaan. Useissa harrasteissa, kuten tenniksen pelaamisessa silmän on pystyttävä seuraamaan liikkuvaa kohdetta. Syyssäässä vaeltaessa ruskan ihailu on mahdotonta ilman toimivaa värinäköä. Lisäksi silmän on mukauduttava muuttuviin valaistusolosuhteisiin. Jokapäiväisiä esimerkkejä näkemisen monimuotoisuudesta on lukemattomasti. Kaiken tämän jälkeenkään silmät eivät saisi tuntua rasittuneilta.

Nykyajan digitaalisessa maailmassa näkemisen vaatimukset kasvavat koko ajan. Meillä on yhä kasvavan ajan katse suunnattuna erilaisiin näyttöihin, mikä asettaa vaatimuksia näkemiselle. Silmien rasittuminen aiheuttaa epämiellyttäviä oireita ja heikentää keskittymistä tarkkaan työhön.

Meille Brilletissä pelkkä hyvä ja tarkka näkö ei riitä, me haluamme tarjota asiakkaillemme tarkan näkemisen lisäksi näkemisen vaivattomuutta ja miellyttävyyttä. Harkitut yksilölliset linssiratkaisut yhdessä monipuolisen kehysvalikoiman kanssa, saavat näkemisen tuntumaan kokonaan uudenlaiselta kokemukselta. Yhdet lasit ei välttämättä toimi jokaisessa tilanteessa, eihän korkokengilläkään juosta maratonia, eikä sandaaleilla kuljeta hangessa. Miellyttävä näkeminen on usein yhdistelmä erilaisia näönkorjausratkaisuja. Kahdet lasit tai silmälasit ja piilolinssit yhdessä ovat arkipäivää.

Varaa aika näöntutkimukseen