Likinäkö

Likinäköinen henkilö näkee tyypillisesti ilman laseja hyvin lähelle, muttei riittävän kauas. Silmä pystyy kompensoimaan jonkin verran likinäköisyyttä siristelemällä. Kun siristely alkaa rasittamaan silmiä tai kuvaa, ei enää siristelemälläkään saada tarkaksi on näköä syytä korjata miinuslinsseillä.

Miinuslinssi on keskeltä ohut ja paksuuntuu reunoja kohti. Oikeanlaisella kehysratkaisulla ja korkeataitekertoimisilla linsseillä miinuslinssien reunanpaksuutta saadaan vähennettyä ja linsseistä saadaan rakennettua ulkoisesti siistimmän näköisiä. Korkeamman taitekertoimen linssit myös vähentävät miinuslinssin pienennysvaikutusta eikä silmä näytä pienentyvän niin paljoa linssin vaikutuksesta.

Voimakkaat miinuslasit aiheuttavat helposti myös kuvautumisvirheitä linssien reuna-alueille. Essilorin yksilölliset yksiteholinssit mitoitetaan VisiOffice laitteella ja valmistetaan Eyecode-tekniikalla. Mittaus antaa henkilökohtaiset arvot jokaisen asiakkaan silmistä, hänen valitsemastaan kehyksestä sekä näkötavoista, jolloin linssien optiikka saadaan rakennettua entistä tarkemmaksi.  Tällöin silmän verkkokalvolle muodostuva kuva on joka katsesuunnassa tarkempi kuin peruslinsseillä. Lisäksi yksilöllisillä linsseillä värit näkyvät kirkkaammin ja kontrasti on parempi. Yksilöllisesti valmistettu linssi myös istuu paremmin kehykseensä; miinuslinssinkin pintaa saadaan kaarevoitua, jolloin kehys ei suoristu linssittämisen jälkeen.

Kaukonäkö >>>

Varaa aika näöntutkimukseen