Aurinkolasit

Aurinkolasien valintaan vaikuttavat muoti, tyyli ja käyttötarkoitus. Optimaalisesti erilaisiin käyttötarkoituksiin soveltuvat aurinkolasit ovat erilaisten kehyksien ja linssivaihtoehtojen kombinaatio. Käyttötarkoituksen mukaan valittu linssiväri ja pinnoite takaavat käyttäjälle parhaan mahdollisen näkemisen. Mitkä sinun tarpeesi ovat? Trendikkäät ja katu-uskottavat kaupunkilasit, harrastuksiin soveltuvat aurinkolasit vai autoiluun tarkoitetut lasit?

Brillet - hiukan parempi optikkoliike

Peilipintaiset aurinkolasit ovat ehdottomasti tämän hetken kuumin trendi. Olemme lanseeranneet markkinoiden laajimman valikoiman peilipintoja voimakkuuksilla oleviin linsseihin. e-Mirror UV™ -linsseissä on myös paras UV-pinnoite, joka suojaa silmiä linssin takapinnalta heijastuvilta UV-säteiltä.

Mikä on sinun lempivärisi? Vihreä, oranssi, lila vai joku muu tyylikäs vaihtoehto valikoimastamme.

Brillet - hiukan parempi optikkoliike

UV-säteily on haitallista sekä iholle että silmille. Useimmat silmälasilinssit suojaavat silmiä ainoastaan linssin etupintaan osuvilta UV-säteiltä. Tutkimusten mukaan jopa 50% silmiin osuvasta haitallisesta säteilystä on kuitenkin peräisin linssin takapinnan heijastuksista. Siksi UV-suojausta tarvitaan linssin molemmin puolin.Crizal UV -käsitellyt pinnoitteet ovat markkinoiden ainoat pinnoitteet, jotka  tarjoavat tehokkaan UV-suojan sekä edestä tulevilta että linssin takapinnalta heijastuvilta UV-säteiltä.

Jopa 40% vuosittaisesta UV-säteilystä saadaan sisätiloissa tai pilvisen sään aikana, jolloin emme useimmiten edes oleta silmiemme tarvitsevan lisäsuojaa. Jokapäiväinen suojaus on tarpeellinen, riippumatta vuodenajasta. Siksi kannattaa valita kokonaisvaltainen UV-suojaus myös aivan tavallisten kirkkaiden silmälasien linsseihin.

Silmien aurinkosuojakerroin (E-SPF™) on Essilorin kehittämä puolueeton indeksi, joka kertoo linssin tarjoaman todellisen UV-suojan, samalla periaatteella kuin aurinkorasvojen suojakertoimet. E-SPF™ ilmoittaa linssin tarjoaman kokonaisvaltaisen UV-suojan silmille sekä silmiä ympäröivälle herkälle iholle. Essilor on kehittänyt indeksin yhteistyössä ulkopuolisten tutkijoiden kanssa.

Essilorin kirkkaiden linssien korkein mahdollinen UV-suojakerroin E-SPF 25 tarjoaa 25 paremman suojan UV-säteitä vastaan kuin ilman silmälaseja. Korkein UV-suoja saavutetaan aurinkolasilinsseillä Crizal Sun UV -aurinkolasipinnoitteen kanssa, jolloin E-SPF arvo on 50+.

Crizal UV on Essilorin UV-säteilyltä suojaavien pintakäsittelytuotteiden sarja.  Muista kysyä Optikoltasi linssien E-SPF-suojakerrointa kun olet ostamassa uusia laseja. Crizal UV – käsitellyt linssit varmistavat, että silmäsi saavat parhaan mahdollisen suojan ympäri vuoden. Saatavissa vain Essilorin linsseihin.

SunMax™ edustaa aurinkolasilinssien uusinta sukupolvea, jonka ansiosta tämän päivän suuriin ja kaareviin aurinkolaseihin on mahdollista saada omilla voimakkuuksilla olevat linssit. SunMax-linssit tarjoavat erinomaisen optisen laadun ja näkemisen miellyttävyyden kehyksestä ja tyylistä tinkimättä. Saatavilla m.m progressiivinen Varilux™ SunMax™, johon voit lisätä polarisoivan Xperio™-ominaisuuden.

Essilorin huippulaadukkaat Xperio-aurinkolasit omalla voimakkuudella suojaavat tehokkaasti silmäsi ja parantavat näkemistä erilaisissa valaistusolosuhteissa. Näitä linssejä saa niin yksi- kuin rajattomina moniteholinsseinä.

Xperio polarisoivat aurinkolasilinssit ovat yhdistelmä ainutlaatuisia ominaisuuksia, tarkkaa näkemistä, suojaa, kontrastiherkkyyttä ja kestävyyttä.

Xperio tarjoaa jopa 75% parempaa kontrastiherkkyyttä, eli selkeämpää, terävämpää ja luonnollisempaa näkemistä. Polarisaationsa ansiosta ne poistavat tehokkaasti heijasteita ja kiiltelyä. Sokaisevan häikäisyn poisto parantaa suorituskykyä ja turvallisuutta niin liikenteessä kuin urheillessakin. Liikenteessä parantunut reaktiokyky mahdollistaa auton pysäyttämisen jopa 7 metriä aiemmin, nopeuden ollessa 80km/h.

Xperio linssit Crizal Sun UV- pinnoitteella tarjoavat 100% UV-suojan ja suojakertoimen 50! Tämä merkitsee 50 kertaa parempaa suojaa haitalliselta UV säteilyltä kuin ilman linssejä. Takapinnan heijastamattoman pinnoitteen ansiosta linssi antaa tehokkaan suojan myös linssin takapinnalta heijastuvalta UV-säteilyltä.

Crizal Sun UV pinnoite tarjoaa ainutlaatuisen naarmuuntumissuojan, suojaa UV säteiltä ja heijastuksilta, sekä hylkii likaa, vettä ja pölyä. Xperio aurinkolasilinssit Crizal Sun UV pinnalla ovat helppo käyttää ja niillä on miellyttävä nähdä.

Maui Jim -aurinkolasit Havaijilta!

Maui Jim -aurinkolasit ovat syntyneet Havaijin auringon alla, jossa se on kehitetty vastaamaan jatkuvassa auringossa ja veden äärellä asuvien ihmisten tarpeisiin. Tällä hetkellä Maui Jim on maailman nopeimmin kasvava polarisoitujen linssien valmistaja. 

Maui Jimit ovat paitsi tyylikkäitä, mutta kätkevät sisäänsä myös huippuoptiikan sekä laatua, jota et löydä muista aurinkolaseista. Kaikki malliston aurinkolasit ovat 100% UV-suojattuja ja polarisoivia. Lasit tarjoavat optiikkansa puolesta parhaimman mahdollisen suojan silmillesi esimerkiksi järvellä, merellä, harrastaessa, auton ratissa tai vaikkapa terassilla. 

Maui Evolution -linssimateriaalissa lasin optinen kirkkaus yhdistyy polykarbonaatin keveyteen, kun taas SuperThin -lasimateriaali sopii kovallekin käyttäjälle naarmuuntumattomuutensa vuoksi. MauiPure -muovimateriaali mahdollistaa SuperThin -lasin optisten ominaisuuksien yhdistämisen loistavaan naarmujen- ja iskunkestävyyteen. Maui Jimit saat myös omalla vahvuudella niin yksi- kuin monitehonakin ja tietenkin samoilla huippuominaisuuksilla kuin ilman vahvuutta. Voimakkuusrajat yltävät mallista riippuen jopa -6.50dpt – +3.00dpt!

Maui Jimit ovat jotain sellaista, joka jokaisen täytyy kokea itse!

 

Tutustu Maui Jim -malleihin

”Like nothing you’ve ever seen. Like nothing you’ve ever worn.”

Jim Jannard perusti Oakleyn 1975 ja nimesi yrityksen englanninsetterinsä, Oakleyn mukaan. Aluksi Oakley valmisti motocross-pyörissä käytettäviä kumisia kahvoja. Jimin periaatteena on aina ollut tehdä tuotteita, jotka toimivat paremmin ja näyttävät paremmilta kuin kilpailijoiden tuotteet. Vuonna 1980 Oakley toi markkinoille ensimmäiset Oakley-ajolasit motocrossareille. Ensimmäiset Oakley-aurinkolasit lanseerattiin 1984. Ranskan ympäriajon voittaja Greg Lemond oli ensimmäinen huippu-urheilija, joka käytti Oakley-aurinkolaseja kilpaillessaan. Siitä lähtien merkittävä osa huippu-urheilijoista ja eri lajien harrastajista; hiihtäjistä formulakuskeihin, golffareista lumilautailijoihin ja kalastajista moottorikelkkailijoihin ovat luottaneet Oakleyyn. Tunnettuja Oakley-aurinkolasien käyttäjiä ovat mm. Kimi Räikkönen, Teemu Selänne, Sebastien Loeb ja Annika Sörenstam.

Oakleyn optiset innovaatiot

HDO®, High Definition Optics®

HDO® tuottaa tarkemman ja selvemmän kuvan. Näillä linsseillä näet tarkasti joka paikkaan ilman häiritseviä vääristymiä, jotka ovat tyypillisiä tavallisille kaareville aurinkolaseille.

Polarized

Polarisoidut linssit suodattavat vaakasuorilta pinnoilta, kuten vedenpinnalta heijastuvan valon. Tavallisilla polarisoiduilla linsseillä polarisaatio aiheuttaa helposti samentumia ja vääristymiä. Oakley on pystynyt eliminoimaan nämä häiritsevät tekijät pois. Oakley Polarized-linssit yhdistettynä HDO®-teknologiaan ja todella hyviin Oakley-linssinväreihin antavat todella tarkan ja korkeakontrastisen kuvan.

Photochromic

Oakley tekee yhteistyötä maailman parhaan ja tunnetuimman tummuvien linssien valmistajan, Transitions Opticalin kanssa, jonka teknologia yhdistettynä Oakleyn optisiin innovaatioihin antaa parhaan mahdollisimman tarkkuuden.

UV protection

Oakley käyttää linsseissään Plutonite® -materiaalia, joka suodattaa 100 % UVA-, UVB- ja UVC-säteilystä. UV-suoja on linssin materiaalissa eikä näin ollen voi kulua pois.

Technology with impact

Näön suojaaminen ei ole vain hyvää näkemistä vaan myös erilaisissa harrastuksissa silmän suojaaminen tapaturmilta on ensiarvoisen tärkeää. Kaikki Oakleyn aurinkolasit täyttävät Yhdysvaltain kansalliset silmiensuojaamisen standardit. Oakley-aurinkolaseilla voit harrastaa turvallisesti lajia kuin lajia.

Oakley RX lenses

Oakleyn merkittävä innovaatio on voimakkuudella olevat yksilöllisesti valmistetut kaarevat aurinkolasit. HDO® tuottaa voittamattoman tarkkuuden koko linssin alueella ilman häiritseviä vääristymiä. Voimakkuudella olevat aurinkolasit valmistetaan aina HDO®-teknologialla kevyestä ja kestävästä Plutonite®-materiaalista. Korkeakontrastiset Oakley-linssit parantavat näkemistä kaikissa valaistusolosuhteissa.

RX-linssejä saa halutessaan Polarized-polarisoituina, Iridium®-peilipintaisina ja/tai Photochromic-tummuvina. RX-linssejä saa kaikissa Oakley-väreissä.

Hydrophobic

Oakleyn Hydrophobic-pinnoite helpottaa linssien puhdistamista, ehkäisee huurtumista ja pitää linssit kuivina.

Oakley-linssien värit

Valitsemalla oikeanlaisen värin sekä tarvittaessa Polarized-, Photochromic-, Iridium- liukuväri- ja/tai muut lisäominaisuudet maksimoidaan näöntarkkuus erilaisissa olosuhteissa. Erilaiset olosuhteet vaativat erilaiset linssit, jotta voidaan nähdä mahdollisimman tarkasti ja häikäistymättä.http://se.oakley.com/innovation/optical-superiority/lens-tints -sivulta löytyy informaatiota eri värien sopivuudesta erilaisiin olosuhteisiin.

Oakley-kehykset

Oakley-kehykset on suunniteltu palvelemaan ammattiurheilijoiden vaatimuksia. Kehykset on valmistettu keveistä, sopivasti joustavista materiaaleista, jotka kestävät kovaakin käyttöä ja istuvat käyttäjän kasvoilla mukavasti ja vakaasti. Oakleyn Three-Point-Fit –linssinkiinnitysteknologia maksimoi linssien optisen toimivuuden.