Silmälasit

Yksilöllisenä optikkoliikkeenä olemme erityisesti halunneet luoda lappilaisille
asiakkaillemme soveltuvan kehysvalikoiman. Huippu-valikoimasta löydät kehykset,
jotka halutessasi korostavat ja vahvistavat persoonasi.

”Tuomme kehyksiä Euroopasta ja panostamme laadukkaisiin kehyksiin. Samoja kehyksiä ei takuulla näy monella muulla.” sanoo Brilletin perustaja ja optikko Pasi Hiukka.

Tanskalaiset Lindberg-kehykset ovat maailmankuuluja keveydestään ja huippulaadustaan. Lindbergin kehykset edustavat puhtaimmillaan selkeää, minimalistista tanskalaista muotoilua. Kaikki malliston kehysten metalliosat ovat titaania ja näin ollen myös täysin nikkelittömiä. Lindbergin kehykset on täysin ruuvittomia ja mutterittomia mm. saranarakenne on Lindbergin patentoima innovaatio.

Brilletissä Lindbergin mallistoon kuuluvat hengettömät Spirit-kehykset sekä N.O.W.- ja Strip-mallistot. Lindbergin kehykset rakennetaan aina yksilöllisesti. Voit valita mieleisesi linssinmuodon, aisan rakenteen ja pituuden, värit sekä nenäkappaleen muotoilun. Yksilöllisyys kruunataan kaivertamalla aisan sisäpuolelle nimesi tai haluamasi jonkun muun tekstin.

Lue lisää Lindberg-kehyksistä ja tule Brilletiin tutustumaan tanskalaiseen laatuun.

Lindbergin omille sivuille

Andy Wolf -mallisto sopii Brilletin arvoihin oikein sopivasti. Andy Wolf on itävaltalainen yritys, joka suunnittelee ja valmistaa kehykset Hartbergissa, Itävallassa ja Ranskassa. Yritys luottaa paikalliseen käsityöhön ja laatuun.

Andy Wolfin omille sivuille

EOE Eyewear toi Bril­le­tin va­li­koi­miin kier­rä­tet­tä­vät lasit

Brilletin valikoimasta löytyy ruotsalaisen EOE Eyewearin silmä- ja aurinkolaseja, jotka ovat peräisin arktisesta luonnosta. Ekologisten arvojen ja arktisen alkuperän lisäksi lasien väritys on myös linjassa pohjoismaisen ihonvärin kanssa.

Jos Brillet olisi härkä, olisi sillä yksi punainen vaate ylitse muiden: ”halpa tusinatavara”, jonka laadusta ei voi mennä takuuseen. Yrittäjät Pasi ja Taina Hiukka pitävät huolen siitä, että valikoimista löytyy vain kaikkein korkealaatuisimpia tuotteita.

– Olemme koko ajan tuntosarvet pystyssä ja etsimme mallistoja, jotka sopivat sekä lappilaisille kasvoille että meidän arvoillemme. Meille on tärkeää päästä myös läheiseen yhteistyöhön valmistajien kanssa, sillä siten pystymme varmistamaan tuotteiden korkean laadun, Pasi Hiukka selvittää.

Yksi viimeisimmistä yhteistyösopimuksista on solmittu ruotsalaisen, huiman nousukiitoon viime vuosien aikana ponnistaneen silmälasinvalmistaja EOE Eyewearin kanssa. Brilletin yrittäjät kiinnostuivat mallistosta kolmesta syystä:

– Sen lisäksi, että niin yrityksen silmälasikehys- kuin aurinkolasimallitkin ovat hyvännäköisiä, ne ovat myös ekologisesti valmistettuja ja kotoisin pohjoisesta, Pasi Hiukka perustelee.

Arktisten lasien lumossa

EOE:n tarina alkaa eräästä kuulaasta kevätpäivästä vuonna 2010. Ruotsalaispariskunta, Erik ja Emilia Lindmark oli moottorikelkkailemassa Ammarnäsin kylässä Ruotsin Lapissa. Raikkaassa talvi-ilmassa, lumen verhoaman maiseman lumossa syntyi kuningasidea:

– Aloimme ideoida silmälaseja, joissa pohjoismaisen designin yksinkertaisuus ja eleganssi yhdistyisivät pohjoisen luonnon kauneuteen. Niin lasien nimissä kuin väreissä täytyisi näkyä Lapin vaikutus, ja materiaalien täytyisi olla peräisin pohjoisen luonnosta, Erik maalailee.

Unelma muuttui sanoiksi ja sanat teoiksi. Ruotsin Lapin hekumassa syntynyttä ideaa vastaavat silmälasit ovat nyt kovaa kyytiä valloittamassa maailmaa. Eikä ihme: lasit erottuvat edukseen paitsi silmälasimarkkinoilla, myös käyttäjien kasvoilla katukuvassa.

– Olemme kehittäneet vakaan ja varman tuotteen, jonka värimaailma sopii pohjoismaisiin, eri vuoden aikojen mukaan vaihtuviin ihonsävyihin ja joka on myös ympäristövastuullinen, Erik kuvaa.

Vastuullisuus näkyy konkreettisina tekoina: yritys on poistanut laseistaan kaikki ”huonot elementit”, kuten ympäristölle potentiaalisesti haitalliset muoviosat, joita monista tavanomaisista laseista Erikin mukaan vielä löytyy. Sen sijaan kaikki EOE Eyewearin lasit ovat kierrätettäviä.

– EOE Eyewearin kehyksissä käytettävä teräs on peräisin Sandvikin terästehtaan tuotannossa syntyneestä ylijäämästä. Muovimateriaalit ovat vanhoista selluloosa-asetaattikehyksistä sulatettua ja uudelleen muotoiltua asetaattia, Hiukka tähdentää.

Yhteinen raja ja rakkaus

Yhdeksässä vuodessa EOE Eyewearin lasit ovat nyt harpanneet yli 10 maan markkinoille ja yritys on saanut kelkkaansa jo yli 800 jälleenmyyjää. Brillet on niitä yksi – ja Suomen Lapissa ainoa laatuaan. Hiukat ja Lindmarkit uskovat vahvasti lasien potentiaaliin molemmin puolin rajaa.

– Suomea ja Ruotsia yhdistää sekä samanlainen tyylitaju että halu tukea vastuullista yritystoimintaa. Jaettu rakkaus villiä luontoa ja ympäristöä kohtaan on se tekijä, jonka ansiosta lasimme sopivat yhtä hyvin suomalaisille kuin ruotsalaisille, Erik perustelee.

– EOE Eyewear jakaa kanssamme samat arvot, joten yhteistyön aloittaminen on ollut luontevaa. Mallisto sopii meidän arvoihimme ja täydentää hienosti HUIPPU-valikoimaamme, Pasi ja Taina Hiukka kuittaavat

EoE Eyewearin omille sivuille

Tanskalainen Bellinger sai alkunsa vuonna 2003, kun se perustettiin Malene ja Klaus Bellinger Diederichsenin toimesta. Bellingerin toimintaa ja kehyssuunnittelua ohjaavat arvot ovat innovatiivisuus, intohimo ja persoonallisuus. Kehysmallistojen suunnittelusta vastaavat itse Bellingerin perustajat.

Bellingerin mallisto on kokoelma ainutlaatuisia väriyhdistelmiä, muotoja ja yksityiskohtia. Se ei todellakaan ole harmaa, väritön tai mauton. Bellingerin tavoitteena on tehdä vaikutus sekä saada käyttäjä tuntemaan; onnea, iloa ja intohimoa.

Lue lisää Bellingerin tarinasta ja tule tutustumaan tähän persoonalliseen kehysmallistoon!

Bellingerin omille sivuille

 

Keloa Eyewear on aidosti lappilainen kehysvalmistaja, jonka jokainen kehys on uniikki yksittäiskappale. Keloa sai alkunsa, kun optikko Laura Knuuti muutti Etelä-Suomesta Sodankylään ja opiskeluajan unelma oman silmälasikehyksen valmistamisesta heräsi vuosien jälkeen uudestaan. 

Kehysmateriaalit ovat peräisin suomalaisen luonnon materiaaleista: tuohesta ja poronsarvesta. Materiaalit näkyvät tuotteissa juuri sellaisina kuin ne ovat luonnossakin, eikä yksikään kehys ole keskenään täysin samanlainen. 

Keloa Eyewearin arvoissa korostuvat suomalaisuus, puhtaus ja vastuullisuus. Suomalaisten raaka-aineiden ja valmistustekniikoiden lisäksi suomalaisuus ja suomen luonnon puhtaus näkyy pakkauksissa, yhteistyökumppaneiden valinnassa sekä kehysten muotokielessä. Kehykset on myös suunniteltu kestämään niin aikaa kuin elämääkin, ja niitä voidaan pestä vedellä sekä linssien puhdistusaineella. Keloa Eyewearin kehyksiin voidaan hioa sekä yksitehot että monitehot, kirkkaina tai aurinkolaseina.

Lue lisää Keloa Eyewearista ja tule tutustumaan näihin uniikkeihin kehyksiin Brilletiin!

Keloan omille sivuille

Frost­-malliston tarina alkaa vuodesta 1994, jolloin Marion Frostin mies, Páris, etsi epätoivoisena silmälasikehystä itselleen. Sopivaa ei löytynyt, joten Marion, joka on ammatiltaan kultaseppä, päätti tehdä kehyksen itse. Kehyksesta tuli juuri oikeanlainen ja tästä innostuneena pariskunta loi malliston, jonka suosio yllätti kaikki!

Frostin kehyksissä yhdistyy yksilöllinen muotoilu ja erinomainen käyttömukavuus. Kehykset tehdään käsityönä Saksassa ja Marion on vahvasti mukana suunnittelussa ja prototyyppien valmistuksessa. Hän haastaa jatkuvasti suunnittelutiiminsä. Vaikka uusi malli olisi kuinka upea, se ei pääse mallistoon jos se ei ole teknisesti järkevä. Hän nimeää kaikki kehykset ja luo jokaiselle kehykselle tarinan.

Me Brilletissä ihastuimme kehysten värikkyyteen ja omaperäisyyteen. Vaikka kehykset ovat näyttäviä ja hauskojakin, ne ovat silti ihan jokapäiväiseen käyttöön sopivia. Arvostamme käsityötä ja kehysten toiminnallisuutta, ne istuvat erittäin hyvin ja ovat mukavia käyttää!

Frostin kehykset ovat tunnettuja kirkkaista väreistään ja mielikuvituksellisista muodoistaan.
”Kun harmaana aamuna herää ja katsoo pelistä yleensä harmittaa. Mutta ilmeen ja mielen saa kirkastettua värikkäillä silmälaseilla”, suunnittelija Marion Frost hymyilee.

Frostin omille sivuille

Vera Wang on yhdysvaltalainen muotisuunnittelija, joka tunnetaan etenkin hänen hääpuvuistaan, joita hän on tehnyt lukuisille julkisuuden henkilöille. Wang avasi ensimmäisen oman salonkinsa New Yorkiin vuonna 1990, jonka jälkeen brändi on laajentunut useampaan morsiuspukuliikkeeseen ympäri maailman. Sittemmin hän on laajentanut kokoelmiaan suunnittelemalla muun muassa ylellisiä tuoksuja, koruja, vaatteita, kenkiä sekä silmälasikehyksiä.

Vera Wang on luonut ainutlaatuisen kehysmalliston, jossa yhdistyvät nuorekkuus ja hienostuneisuus. Tunnusomaista kehyksille on poikamaiset, mutta romanttiset elementit, jotka vaihtelevat naisellisesta maskuliiniseen – pitäen ne aina raikkaina, moderneina ja imartelevina. Kristallikoristelut ja muut kauniit yksityiskohdat koristavat Vera Wangin kehyksiä ja edustavat niiden estetiikkaa. Kehykset valmistetaan käsityönä, ja materiaaleina käytetään korkealaatuista metallia, selluloosa-asetaattia sekä titaania.

“Silmälasit ovat yksi suosikki muoti-/kauneusasusteistani! Kuten uusi huulipuna tai luomiväri, erityinen silmälasikehys voi ilmaista omaa tyylitajuasi, luoda uuden persoonallisuuden ja ennen kaikkea suojata näköäsi. Silmälasit ovat hauskoja, luovia, helppoja, persoonallisia ja käytännöllisiä!” –Vera Wang

Tutustu Vera Wang -silmälasimallistoon

Ranskalainen Lafont sai alkunsa vuonna 1923, kun Louis Lafont perusti pienen silmälaseja ja kuulokojeita myyvän liikkeen. Sittemmin toiminta on siirtynyt sukupolvelta toiselle sekä muuntunut keskittymään laadukkaiden silmälasikehysten tuottamiseen ja toimittamiseen maailmanlaajuisesti.

“Silmälasit eivät ole vain lisävaruste; ne antavat ensimmäisen vihjeen yksilön persoonallisuudesta. Käyttäjän tulee nauttia kehyksestä ja tuntea, että se on täysin sopusoinnussa hänen ulkonäkönsä ja ajattelutapansa kanssa. Hienot silmälasikehykset, kaikkine yksityiskohtineen ja monimutkaisuudessaan, on oltava ennen kaikkea yksilön jatke.” – Thomas Lafont

95% Lafontin kehyksistä valmistetaan käsityönä Ranskassa Juran alueella, ja Ranskan johtavana silmälasien valmistajana Lafontille onkin myönnetty “French Origin Guarantee” -sertifikaatti. Taitavalla yhdistelmällä silmälasiperinteitä ja korkeaa teknologiaa, Lafontin kehysvalmistus tunnetaan maailmalla sen laadusta, luovuudesta ja teknisistä innovaatioista. Materiaaleina käytetään kevyttä selluloosa-asetaattia sekä metallia, ja yhden kehyksen paino on keskimäärin vain 30 grammaa! Lafontin mallistossa on 234 ainutlaatuista väriä, joista 80% on yksinoikeudella Lafontille.

Tutustu Lafontin tuotteisiin

Dior on ylellinen ranskalainen luksusbrändi, joka tunnetaan elegantista ja korkealaatuisesta huippumuodista. Kun Christian Dior perusti muotitalonsa vuonna 1946, hänen tavoitteenaan oli luoda täydellisen naisellisuuden ilmentymä, josta ei puuttuisi mitään. Vielä tänä päivänäkin Dior tarjoaa naiskauneuden modernia ja kokonaisvaltaista hohtoa valikoimallaan, josta löytyy niin pukuja ja asusteita kuin tuoksuja ja muuta kosmetiikkaa.

Diorin silmä- ja aurinkolaseissa luotetaan geometrisiin ja ajattomiin muotoihin, joihin on kuitenkin tuotu nykyaikaisia yksityiskohtia kokeellisten tyylien ja värien avulla. Brillet on Pohjois-Suomen ainoa valtuutettu Dior jälleenmyyjä, ja valikoimastamme löydät sekä naisten että miesten malleja.

Tutustu Dioriin

Celine on vuonna 1945 alkunsa saanut ranskalainen luksusbrändi, joka tarjoaa ylellisiä ja korkealaatuisia asusteita, vaatteita ja kosmetiikkaa. Merkille ominaista ovat klassiset kauniit linjat, jotka säilyvät muodissa vuodesta toiseen.

Celinen mallistossa on näyttäviä silmälasikehyksiä ja aurinkolaseja sekä naisille että miehille. Malliston muodot ja värit ovat ajattomia, hillittyjä sekä helposti yhdistettävissä asuun kuin asuun.

 

Traction Productionin mallisto huokuu nuorekkaita värejä sekä kekseliäitä kuvioita ja muotoja. Näissä persoonallisissa kehyksissä yhdistyvät ranskalainen hienostuneisuus sekä  kalifornialainen nykyaika. 

Traction Production on ollut saman perheen omistuksessa jo viiden sukupolven ajan ja saanut alkunsa jo vuonna 1872. Kehykset suunnitellaan ja valmistetaan käsityönä Ranskassa. Heidän mallistosta löytyy metalli- ja muovikehyksiä sekä näiden kahden yhdistelmiä. Malleja löytyy monipuolisesti sekä naisille että miehille. 

Tutustu Traction tuotteisiin

Face A Face on vuonna 1995 lanseerattu kehysmerkki, jonka perustivat Pascal Jaulent, Nadine Roth ja Alyson Magee. Face A Face toimi alkuun vain Ranskassa, mutta liityttyään Design Eyewear Groupiin vuonna 2015 se muutti pääkonttorinsa Tanskaan. Nykyisin konttoreita on ympäri maailmaa, mutta suunnittelutiimi työskentelee edelleen vain Pariisissa. Tarvittavasta asiantuntemuksesta riippuen kehykset valmistetaan joko Ranskassa, Italiassa tai Japanissa.

”Face A Face on enemmän kuin pelkkä tuotemerkki. Se heijastaa parasta, mitä maailmassa on tarjottavana. Jokainen kehys on käsintehty taideteos. Jokaisessa yksityiskohdassa on ylellisyyttä. Ja jokainen uusi mallisto on kulttuurisen valinnan kehitystä. Se on rohkeutta ja esteettisistä rajoja. Se on tyyliä ja asennetta.” Pascal Jaulent.

Kehykset saavat inspiraationsa nykymuotoilusta, muotitrendeistä, modernista taiteesta sekä arkkitehtuurista. Niissä on käytetty ainutlaatuisia ja persoonallisia muotoja, erilaisia materiaaliyhdistelmiä sekä eläväisiä värejä. Kehysten valmistamiseen käytetään titaania, selluloosa-asetaattia, alumiinia ja ruostumatonta terästä. Materiaalit tekevät kehyksistä kevyitä, kestäviä, helposti muotoiltavia ja myös luontoystävällisiä. Korkealaatuiset kehykset ovat vakiinnuttaneet asemansa ylellisten silmälasien huipulla, ja lukuisat tunnetut optikot ympäri maailman ovat liputtaneet brändin huippuosaamisen puolesta.

Tutustu Face A Face -mallistoon

Prodesign on Tanskan silmälasiteollisuuden todellinen edelläkävijä, ja toimittanut huippuluokan silmälaseja jo vuodesta 1973. Prodesign juhliikin tänä vuonna 50-vuotis syntymäpäiviään! 

Prodesign keskittyy kehyssuunnittelussaan toiminnallisuuteen, puhtaisiin ja dynaamisiin linjoihin sekä hyvään ammattitaitoon, pysyen kuitenkin uskollisena tanskalaisille suunnitteluperinteille. Kehysten tunnuspiirteitä ovat pohjoismaiset ja pehmeät värit, luonnosta ja geometriasta inspiraationsa saaneet muodot sekä korkealaatuiset materiaalit. Valikoimasta löytyy klassisia neliömuotoja, pyöristettyjä malleja sekä naisellisia kissamaisia malleja, jotka tuovat eleganssia ja tyylikkyyttä kaikenlaiseen lookiin.

Kehykset valmistetaan metallista tai asetaatista, ja ovat materiaalinsa ansiosta hyvin kevyitä kasvoilla. Prodesign onkin luonut maineen mukavien, mutta tyylikkäiden silmälasien valmistajana, jonka valikoimasta löytyy kehyksiä sekä naisille että miehille, unisex-malleja unohtamatta. 

Tutustu Prodesign tuotteisiin

Shadeshare -aurinkolasit valmistetaan Kenian Nairobissa paikallisten slummeista kotoisin olevien nuorten voimin. Materiaalina käytetään sertifioitua suomalaista koivuviilua eli -vaneria, joka tekee kehyksistä todella kevyet. Puun ansiosta aurinkolasit eivät hiosta kesähelteillä, eivätkä kylmetä ihoa talvipakkasilla. Kaikissa Shadeshare -aurinkolaseissa on polarisoidut UV400-suojatut TAC-linssit, jotka ovat optiikaltaan laadukkaat. Linssit on myös mahdollista saada omilla voimakkuuksilla. 

Shadesharen tavoitteena on kompensoida hiilijalanjälkeä, ja raaka-aineiksi on valittu ympäristöystävälliset materiaalit, jotka kuormittavat maapalloa mahdollisimman vähän. Shadeshare myös istuttaa yhden puun jokaista myytyä aurinkolasiparia kohden Keniaan.

Tutustu Shadedshares mallistoon

Siols on vuonna 1999 perustettu urheilulasimerkki, joka on kehitetty urheilijoiden toimesta vastaamaan eri urheilulajien ja olosuhteiden asettamiin näkökyvyn vaatimuksiin. Urheillessa täytyy kyetä tarkentamaan katsetta nopeasti, erottamaan kontrasteja, arvioimaan etäisyyksiä sekä pitämään silmällä tilanteita aivan näköalueiden reunoillakin. Siolsin tarkoituksena olikin luoda “paremman urheilunäkemisen” -konsepti, joka tarjoaa linssiratkaisuja yksilöllisiin tarpeisiin. Sen tuoteperheeseen kuuluu neljä erilaista urheilulasimallia, joita kaikkia yhdistävät lasien hyvä optiikka, suojaavuus, rikkoontumattomuus ja huurtumattomuus.

Brilletin valikoimasta löydät Siols X-Kross -malliston, jonka lasit voidaan koota omaan urheilulajiin sopivaksi. X-Kross koostuu kehysrungosta ja erillisestä etulinssistä. Runkoon kiinnitetään tarvittaessa myös erillinen adapteri, johon voidaan hioa asiakkaan omat voimakkuudet +/-15.0 dioptrian väliltä. Myös aikuisnäkö voidaan korjata adapteriin kaksitehoisilla linsseillä. Adapteri istuu rungossa hyvin, eikä osu silmäripsiin. Se on helppo puhdistaa ja asettaa paikalleen sekä vaihtaa toiseen X-Kross -runkoon. Runko itsessään on joustavaa ja kestävää materiaalia, ja niitä on saatavilla useissa eri väreissä.

Etulinsseissä käytetään poikkeuksellista Air Clima Management -tekniikkaa, joka on kehitetty yhteistyössä aerodynamiikan asiantuntijoiden kanssa. Linsseissä on tuuletusaukot eri lajien vaatimusten mukaisesti, ja ne on kehitetty tarjoamaan tehokasta ilmanvaihtoa hikoilua aiheuttavissa urheilulajeissa sekä suojaamaan tuulelta ja lämpötilanvaihteluilta. ACM-tekniikan mukaisesti linssit pysyvät huurtumattomina olosuhteista huolimatta.  Etulinssejä on saatavilla eri väreissä joko peilipintaisena tai ilman.