Silmälasit

Yksilöllisenä optikkoliikkeenä olemme erityisesti halunneet luoda lappilaisille
asiakkaillemme soveltuvan kehysvalikoiman. Huippu-valikoimasta löydät kehykset,
jotka halutessasi korostavat ja vahvistavat persoonasi.

”Tuomme kehyksiä Euroopasta ja panostamme laadukkaisiin kehyksiin. Samoja kehyksiä ei takuulla näy monella muulla.” sanoo Brilletin perustaja ja optikko Pasi Hiukka.

Lindberg

Tanskalaiset Lindberg-kehykset ovat maailmankuuluja keveydestään ja huippulaadustaan. Lindbergin kehykset edustavat puhtaimmillaan selkeää, minimalistista tanskalaista muotoilua. Kaikki malliston kehysten metalliosat ovat titaania ja näin ollen myös täysin nikkelittömiä. Lindbergin kehykset on täysin ruuvittomia ja mutterittomia mm. saranarakenne on Lindbergin patentoima innovaatio.

Brilletissä Lindbergin mallistoon kuuluvat hengettömät Spirit-kehykset sekä N.O.W.- ja Strip-mallistot. Lindbergin kehykset rakennetaan aina yksilöllisesti. Voit valita mieleisesi linssinmuodon, aisan rakenteen ja pituuden, värit sekä nenäkappaleen muotoilun. Yksilöllisyys kruunataan kaivertamalla aisan sisäpuolelle nimesi tai haluamasi jonkun muun tekstin.

Lue lisää todella upeista ja keveistä Lindberg-kehyksistä ja tule Brilletiin tutustumaan tanskalaiseen laatuun.

Lindbergin omille sivuille

Andy Wolf

Andy Wolf -mallisto sopii Brilletin arvoihin oikein sopivasti. Andy Wolf on itävaltalainen yritys, joka suunnittelee ja valmistaa kehykset Hartbergissa, Itävallassa ja Ranskassa. Yritys luottaa paikalliseen käsityöhön ja laatuun.

Andy Wolfin omille sivuille

EoE Eyewear

EOE Eyewear toi Bril­le­tin va­li­koi­miin kier­rä­tet­tä­vät lasit

Rovaniemen Brilletin valikoimista löytyy ruotsalaisen EOE Eyewearin silmä- ja aurinkolaseja, jotka ovat peräisin arktisesta luonnosta. Ekologisten arvojen ja arktisen alkuperän lisäksi lasien väritys on myös linjassa pohjoismaisen ihonvärin kanssa.

Jos Rovaniemen Brillet olisi härkä, olisi sillä yksi punainen vaate ylitse muiden: ”halpa tusinatavara”, jonka laadusta ei voi mennä takuuseen. Yrittäjät Pasi ja Taina Hiukka pitävät huolen siitä, että valikoimista löytyy vain kaikkein korkealaatuisimpia tuotteita.

– Olemme koko ajan tuntosarvet pystyssä ja etsimme mallistoja, jotka sopivat sekä lappilaisille kasvoille että meidän arvoillemme. Meille on tärkeää päästä myös läheiseen yhteistyöhön valmistajien kanssa, sillä siten pystymme varmistamaan tuotteiden korkean laadun, Pasi Hiukka selvittää.

Yksi viimeisimmistä yhteistyösopimuksista on solmittu ruotsalaisen, huiman nousukiitoon viime vuosien aikana ponnistaneen silmälasinvalmistaja EOE Eyewearin kanssa. Brilletin yrittäjät kiinnostuivat mallistosta kolmesta syystä:

– Sen lisäksi, että niin yrityksen silmälasikehys- kuin aurinkolasimallitkin ovat hyvännäköisiä, ne ovat myös ekologisesti valmistettuja ja kotoisin pohjoisesta, Pasi Hiukka perustelee.

Arktisten lasien lumossa

EOE:n tarina alkaa eräästä kuulaasta kevätpäivästä vuonna 2010. Ruotsalaispariskunta, Erik ja Emilia Lindmark oli moottorikelkkailemassa Ammarnäsin kylässä Ruotsin Lapissa. Raikkaassa talvi-ilmassa, lumen verhoaman maiseman lumossa syntyi kuningasidea:

– Aloimme ideoida silmälaseja, joissa pohjoismaisen designin yksinkertaisuus ja eleganssi yhdistyisivät pohjoisen luonnon kauneuteen. Niin lasien nimissä kuin väreissä täytyisi näkyä Lapin vaikutus, ja materiaalien täytyisi olla peräisin pohjoisen luonnosta, Erik maalailee.

Unelma muuttui sanoiksi ja sanat teoiksi. Ruotsin Lapin hekumassa syntynyttä ideaa vastaavat silmälasit ovat nyt kovaa kyytiä valloittamassa maailmaa. Eikä ihme: lasit erottuvat edukseen paitsi silmälasimarkkinoilla, myös käyttäjien kasvoilla katukuvassa.

– Olemme kehittäneet vakaan ja varman tuotteen, jonka värimaailma sopii pohjoismaisiin, eri vuoden aikojen mukaan vaihtuviin ihonsävyihin ja joka on myös ympäristövastuullinen, Erik kuvaa.

Vastuullisuus näkyy konkreettisina tekoina: yritys on poistanut laseistaan kaikki ”huonot elementit”, kuten ympäristölle potentiaalisesti haitalliset muoviosat, joita monista tavanomaisista laseista Erikin mukaan vielä löytyy. Sen sijaan kaikki EOE Eyewearin lasit ovat kierrätettäviä.

– EOE Eyewearin kehyksissä käytettävä teräs on peräisin Sandvikin terästehtaan tuotannossa syntyneestä ylijäämästä. Muovimateriaalit ovat vanhoista selluloosa-asetaattikehyksistä sulatettua ja uudelleen muotoiltua asetaattia, Hiukka tähdentää.

Yhteinen raja ja rakkaus

Yhdeksässä vuodessa EOE Eyewearin lasit ovat nyt harpanneet yli 10 maan markkinoille ja yritys on saanut kelkkaansa jo yli 800 jälleenmyyjää. Brillet on niitä yksi – ja Suomen Lapissa ainoa laatuaan. Hiukat ja Lindmarkit uskovat vahvasti lasien potentiaaliin molemmin puolin rajaa.

– Suomea ja Ruotsia yhdistää sekä samanlainen tyylitaju että halu tukea vastuullista yritystoimintaa. Jaettu rakkaus villiä luontoa ja ympäristöä kohtaan on se tekijä, jonka ansiosta lasimme sopivat yhtä hyvin suomalaisille kuin ruotsalaisille, Erik perustelee.

– EOE Eyewear jakaa kanssamme samat arvot, joten yhteistyön aloittaminen on ollut luontevaa. Mallisto sopii meidän arvoihimme ja täydentää hienosti HUIPPU-valikoimaamme, Pasi ja Taina Hiukka kuittaavat

EoE Eyewearin omille sivuille

Bellinger

Tanskalainen Bellingerin mallisto on kokoelma ainutlaatuisia väriyhdistelmiä, muotoja ja yksityiskohtia. Se ei todellakaan ole harmaa, väritön tai mauton. Bellingerin tavoitteena on tehdä vaikutus, saada käyttäjä tuntemaan; onnea, iloa, intohimoa tai vaikkapa viileyttä.

Bellingerin toimintaa ja kehyssuunnittelua ohjaavat arvot innovatiivisuus, intohimo, ilo ja persoonallisuus.

Bellingerin ovat perustaneet Malene ja Klaus Bellinger Diederichsen vuonna 2003. He myös vastaavat itse kehysmalliston suunnittelusta.

Lue lisää Bellingerin tarinasta www.bellinger.dk ja tule tutustumaan Brilletin suosituimpaan kehysmallistoon, Bellingeriin!

Bellingerin omille sivuille

Berluti

Brillet on Suomen toinen valtuutettu Berluti-merkin kehys- ja aurinkolasimyyjä. Kauttamme saa kaikki Berlutin uusimmat kehysmallit ja värit.

Berluti on italialainen muotitalo, jonka juuret juontavat 1800-luvulle miesten upeisiin käsintehtyihin nahkajalkineisiin. Muotitalo Berluti kehitti brändiään ja laajensi vuosien aikana osaamistaan myös vaatesuunnitteluun, laukkuihin sekä nyt myös miesten kehysmuotiin. Brändi on säilyttänyt vuosisatojen saatossa uniikit yksityiskohdat suunnittelussaan, esimerkiksi peilipintaisissa aurinkolaseissa voi nähdä tietyssä valossa Berluti-logon.

Tule tutustumaan Berlutin upeisiin kehyksiin sekä aurinkolaseihin!

Berlutin uusimpaan mallistoon voit tutustua täällä.

Berlutin omille sivuille

Frost

Frost­-malliston tarina alkaa vuodesta 1994, jolloin Marion Frostin mies, Páris, etsi epätoivoisena silmälasikehystä itselleen. Sopivaa ei löytynyt, joten Marion, joka on ammatiltaan kultaseppä, päätti tehdä kehyksen itse. Kehyksesta tuli juuri oikeanlainen ja tästä innostuneena pariskunta loi malliston, jonka suosio yllätti kaikki!

Frostin kehyksissä yhdistyy yksilöllinen muotoilu ja erinomainen käyttömukavuus. Kehykset tehdään käsityönä Saksassa ja Marion on vahvasti mukana suunnittelussa ja prototyyppien valmistuksessa. Hän haastaa jatkuvasti suunnittelutiiminsä. Vaikka uusi malli olisi kuinka upea, se ei pääse mallistoon jos se ei ole teknisesti järkevä. Hän nimeää kaikki kehykset ja luo jokaiselle kehykselle tarinan.

Me Brilletissä ihastuimme kehysten värikkyyteen ja omaperäisyyteen. Vaikka kehykset ovat näyttäviä ja hauskojakin, ne ovat silti ihan jokapäiväiseen käyttöön sopivia. Arvostamme käsityötä ja kehysten toiminnallisuutta, ne istuvat erittäin hyvin ja ovat mukavia käyttää!

Frostin kehykset ovat tunnettuja kirkkaista väreistään ja mielikuvituksellisista muodoistaan.
”Kun harmaana aamuna herää ja katsoo pelistä yleensä harmittaa. Mutta ilmeen ja mielen saa kirkastettua värikkäillä silmälaseilla”, suunnittelija Marion Frost hymyilee.

Frostin omille sivuille