Urheilulasit

Monessa lajissa näkökyvyllä on merkittävä vaikutus itse suoritukseen. Tarkka ja miellyttävä näkeminen parantaa urheilusuoritusta. Kun näkö on kunnossa, urheilija voi keskittää voimavaransa muihin osa-alueisiin.

Erilaisilla suodatin- ja suojalaseilla parannetaan näkömiellyttävyyttä ja -tarkkuutta, vaikka varsinaista voimakkuustarvetta ei olisikaan. Meiltä Brilletistä löytyy asiantuntemusta ja erilaisia vaihtoehtoja urheilunäkemisen eri osa-alueisiin.

Ja perinteisistä silmälaseista on suurimmassa osassa urheilu- ja liikuntalajeista vain haittaa. Piilolinssit on aktiivisen liikkujan, myös lapsen ykkösvaihtoehto.

Varaa aika TARKKA-näöntutkimukseen, niin tutkimme näkösi ja etsimme yhdessä sinulle sopivimman näönkorjausratkaisun.

Siols – urheilulasit

Kaikki liikkumisemme tapahtuu pääosin näköaistin varassa ja se voidaan jakaa kahteen tapaan nähdä. Tarkan näön alue on vain muutaman asteen levyinen. Tarkka näkö on vain ojennetun käsivarren päässä olevan peukalon levyinen, kaikki muu on valistunutta arvausta, jossa muistilla on suuri merkitys. Tarkan näön avulla tunnistamme erilaisia kohteita ja luemme. Muu näkeminen tarkan näköalueen ulkopuolella havaitsee liikettä ja sijaintia. Tämän aistin avulla näemme, missä kohde on ja kuinka nopeasti se liikkuu.

Eri urheilulajit asettavat erilaisia vaatimuksia näkökyvylle. Haasteita silmille aiheutuu niin olosuhteista, kuten lumesta, sumusta, häikäisevästä auringonpaisteesta ja hämäryydestä, kuin nopeasti liikkuvista tai kaukana siintävistä pelivälineistä. Urheilija katsoo harvoin suoraan eteensä, mutta sitäkin useammin ylös, alas ja sivuille. Urheillessa täytyy kyetä muun muassa liikuttamaan silmiä ja tarkentamaan katsetta nopeasti, erottamaan kontrasteja, arvioimaan etäisyyksiä, seuraamaan tapahtumia aivan näköalueen reunassa sekä ennakoimaan erilaisia pelitilanteita.

Silti hyvää näkökykyä laiminlyödään, kun lähdetään liikkumaan. Me haluamme muuttaa sen. Liikkumisen ja hyvän näkemisen vaatimusten pohjalta kehitimme tuotteen, joka vastaa jokaisen henkilön yksilöllisiin tarpeisiin: Modulaariset X-KROSS urheilulasit.

Hengittävyys – Air Clima Management

Urheillessa hikoilet myös silmien ympäriltä. Urheiluvaatetuksessa hiostusta ehkäistään niissä käytettyjen tekstiilien hengittävyydellä. Kopioimme samanlaisen hengittävyyden myös urheilulaseihimme. Poikkeuksellinen ACM-tekniikka kehitettiin yhteistyössä aerodynamiikan asiantuntijoiden kanssa. ACM pitää huolen siitä, että linssit pysyvät urheillessa huuruttomina.

Soveltavaa aerodynamiikkaa

Saimme idean soveltaa kokemustamme aerodynamiikasta urheilulasien suunnittelussa. Yhteistyössä insinöörien kanssa kehitimme uuden ilmanvaihtojärjestelmän urheilulaseihin. Tärkeimmät urheilun lajit jaoteltiin neljään eri alaryhmään tarvittavan toiminnallisuuden mukaan. Toiminnallisuutta voidaan vaihtaa nopeasti ja helposti olosuhteiden vaatimusten mukaisesti. Tarvitsetpa tehokasta ilmanvaihtoa hikoilua aiheuttavissa urheilulajeissa, suojaa tuulelta kovassa vauhdissa tai lämpötilanvaihtelua tasapainottavia ominaisuuksia talvella, saat tarvitsemasi ominaisuudet käyttöösi helposti linssiä vaihtamalla.

Voimakkuuksilla – näön korjaus

Omat silmälasien voimakkuudet hiotaan X-kross-adapteriin, joka sopii kaikkiin X-kross -runkoihin. Adapteri istuu hyvin rungossa eikä osu silmäripsiin. Se on helppo puhdistaa ja laittaa paikalleen. Voimakkuudet voivat olla +/- 15 dioptrin väliltä. Myös aikuisnäkö voidaan korjata urheilulasien kaksitehoisilla linsseillä.

Optometristi määrittelee oikeat voimakkuudet ja linssien asennuksen. On erittäin tärkeää huomioida adapterin etupinnan kaarevuus, linssien ominaisuudet, kehyksen pantoskooppinen tiltti ja pintavälit, jotta saadaan oikea voimakkuus ja mukava näkötuntuma laseihin.