Meik­ki­tai­tei­li­ja Raili Hulk­ko­sen vinkit ke­hys­ten va­lin­taan

Meikkitaiteilija Raili Hulkkonen ja kehysmaahantuoja Timo Andersson saapuvat Brilletiin Juhlakiertueensa merkeissä torstaina 21.3. Varaa aika Railin henkilökohtaiseen kehysopastukseen ja tule kuulemaan uusimmista silmälasitrendeistä.

Miltä näyttää silmälasimuoti vuonna 2024? Meikkitaiteilija Raili Hulkkonen vieraili Italian Milanossa MIDO-messuilla katsastamassa tulevan vuoden silmälasitrendit ja kertoo nyt, mitkä yksityiskohdat kiinnittivät hänen huomionsa.

– Jos kiteyttäisin silmälasitrendit 2024, se kuuluisi näin: pyöreää, kulmikasta ja kissamaista kehystä, joista löytyy eri värivaihtoehtoja, kuten vihreän, sinisen sekä ruskean eri sävyjä, Hulkkonen esittelee.

Tänä vuonna trendien kärkeen ovat nousseet geometriset muodot, kuten neli- ja kuusikulmaiset kehysmallit. Lisäksi kissamaiset kehykset ovat tehneet paluun, mikä erityisesti ilahduttaa Hulkkosta.

– Kyseessä on todella naisellinen malli, jota monet saattavat ensi alkuun vierastaa. Kissamainen kehys antaa filmitähtimäisen lookin, jossa ulkoreunat nousevat yläviistoon ja ilmeeseen saa ryhdikkyyttä. Itse henkilökohtaisesti pidän tästä mallista paljonkin, Hulkkonen paljastaa.

Lisäksi klassisen pyöreää mallia näkyy edelleen paljon. Se antaa Hulkkosen mukaan pehmeän kuvan ihmisestä ja sopii hyvin sekä miehille että naisille.

– Vaikka trendejä on äärimmäisen kiinnostavaa seurata, on tärkeää, että silmälasit viestittävät omaa persoonaa ja sopivat kasvoille, Hulkkonen muistuttaa.

Vinkit kehysten valintaan

Entä mitä asioita kehysten valinnassa kannattaa ottaa huomioon?

Kehysopastuksessa Hulkkonen kiinnittää ensimmäiseksi huomiota ihmiseen kokonaisuutena: tavoitteena on löytää jokaiselle heitä miellyttävät ja heidän persoonaansa sopivat silmälasit.

– Katson ensin henkilön nenän selän löytääkseni mahdollisimman hyvin istuvat silmälasivaihtoehdot. Kun kehys asettuu nenänvarrelle oikein, se ei paina poskia ja istuu kasvoilla hyvin, Hulkkonen kertoo.

Hulkkonen pitää myös tärkeänä, ettei silmä jää yläreunaan vaan asettuu kehyksessä suunnilleen keskelle linssiä.

– Kehykset ovat kuin asuste, jolla voimme päivittää ulkonäköämme helposti. Käytämme Suomessa paljon tummia vaatteita, joten ripaus väriä kasvoilla piristää. Eikö olisi kiva omistaa silmälasit, jotka tuovat iloa päivään?

Kiinnostavia mallistoja

Pian Hulkkonen on mahdollista tavata Rovaniemellä, kun hän saapuu yhdessä kehysmaahantuoja Timo Anderssonin kanssa Juhlakiertueen siivittämänä Brilletiin torstaina 21.3.

– Tapahtumapäivänä Raili ja Timo tuovat kevään kehysmallistoja näytille. Yksi kiinnostavista esillä olevista mallistoista on ranskalainen Zenka, joka on tunnettu trendikkyydestään, rohkeasta värimaailmastaan ja persoonallisesta ilmeestään, Brilletin optometristi, yrittäjä Taina Hiukka kertoo.

Juhlakiertuepäivänä Hulkkoselle voi varata 20 minuutin ajan henkilökohtaiseen kehysopastukseen. Myös ilman ajanvarausta voi tulla katsomaan mallistoja, mutta Hiukka ei voi luvata, että juuri Raili on apuna kehysten valitsemisessa. Tässä tapauksessa Brilletin asiantunteva henkilökunta auttaa mielellään.

– Olemme ilahtuneita, että Railin ja Timon Juhlatour saapuu Rovaniemelle ja juuri meille Brilletiin. Onhan Raili ison uran tehnyt rautainen ammattilainen. Hänen tyylivinkeistään voi hyötyä kuka tahansa, joten ihanaa saada Railin vinkit Brilletin asiakkaiden saataville, Hiukka summaa.

RAILIN JA TIMON JUHLAKIERTUE BRILLETISSÄ

  • Aika: torstai 21.3. klo 10–17.30
  • Paikka: Brillet, Koskikatu 22, 96200 Rovaniemi 

Tapahtumapäivänä on tarjolla pullakahvit.

Varaa aika Raili Hulkkosen kehysopastukseen soittamalla numeroon 0400 448 922.