Linssit

Olemme valinneet valikoimiimme laadukkaimmat linssimateriaalit.

Panostamme tarkkaan ja parhaaseen mahdolliseen näöntutkimukseen, joka yhdessä
laadukkaiden linssien kanssa saavat näkemisen tuntumaan aivan uudenlaiselta kokemukselta.

Meiltä löydät laadukkaat yksiteholinssit, Varilux moniteholinssit sekä laajan valikoiman piilolinssejä.

Essilor on maailman johtava silmälasilinssioptiikan yritys, joka suunnittelee, valmistaa ja markkinoi laajaa silmälasilinssien valikoimaa korjatakseen näköä ja suojatakseen silmiä. Sinä, ystäväsi tai joku perheenjäsenesi saattaa käyttää jo nyt Essilorin silmälasilinssejä.

Essilorin juuret juontavat Ranskaan ja vuoteen 1849, jolloin Essel-niminen yritys perustettiin linssivalmistajien yhteistyöverkostoksi. Essel sulautui vuonna 1972 Silor-yritykseen, joka oli perustettu aiemmin sekä optikkoketjuksi että linssivalmistajaksi. Näin syntyi Essilor, joka on nykyisin maailman suurin ja innovatiivisin silmälasilinssien suunnittelija ja valmistaja.

Essilor on nykyisin yksi Ranskan 20 suurimman pörssiin listatun yrityksen joukossa sekä Forbesin maailman innovatiivisimpien yritysten listalla.

Essilorin tunnetuimmat tuotteet ovat Varilux-moniteholinssit. Bernard Maitenaz kehitti Variluxin nimellä maailman ensimmäisen modernin ikänäköä korjaavan progressiivisen linssin vuonna 1959. Siitä lähtien linssejä on kehitetty koko ajan eteenpäin. Tällä hetkelläkin linssien taustalla työskentelee yli 500 tutkijaa, jotka hyödyntävät jatkuvasti uusinta tutkimustietoa näöstä ja viimeisimpiä teknologisia kehitysaskelia kehittääkseen Varilux-linssejä edelleen, jotta voisit nähdä mahdollisimman luonnollisesti juuri itsellesi sopivalla tavalla.

Essilor Pohjoismaissa

Essilor on toiminut Pohjoismaissa yli 30 vuotta ja tekee yhteistyötä useiden optikkoliikkeiden kanssa kaikkialla Suomessa. Vaikka Essilor onkin maailman suurin alallamme, yhtiö pitää erittäin tärkeänä paikallista läsnäoloa, jolloin Essilorin väki voi auttaa optikoita auttamaan asiakkaitaan.

Lue lisää Essilorista ja tuotteista www.essilor.fi

Brillet luottaa Essiloriin

Meille Brilletiin linssit tulee lähes 100-prosenttisesti Essilorilta. Tuotteiden tekninen laatu ja toimitusvarmuus vastaavat parhaiten meidän asettamia vaatimuksia. Meille on tärkeää, että myymämme linssit valmistetaan Euroopassa ja linssien reunahionta tehdään Suomessa. Näin pystymme hallitsemaan toimitusketjuamme ja silmälasien toimitusaika ei veny liian pitkäksi.

Tutustu Essilorin innovaatioihin, jotka ovat luonnollisesti myös Brilletin valikoimassa:

Eyezen

Essilor Eyezen™ on uuden sukupolven yksiteholinssi 20-45-vuotiaille. Siinä missä tavalliset yksiteholinssit auttavat näkemään hyvin, Eyezen-linssit parantavat elämänlaatuasi: ne on suunniteltu suojaamaan silmiä digitaalisen maailman ja ruutuajan aiheuttamalta rasitukselta ja väsymykseltä.

Essilorin Eye protection system – suojaa silmäsi ennenaikaiselta ikääntymiseltä

Eye Protection System on maailman suurimman linssinvalmistajan, Essilorin innovatiivinen linssirakenne.  Ainutlaatuisen UV-suojan lisäksi se suodattaa haitallista sinistä valoa, jonka on todettu edesauttavan sairastumista silmänpohjan ikärappeumaan (AMD).

Eye Protection System (EPS) suodattaa selektiivisesti vain sinisen valon vahingollisen, sini-violetin osan. Terveellinen sininen valo, joka säätelee mm. vuorokausirytmiämme ja mielialaamme läpäisee linssin esteettä. Linssi on kirkas, eikä sinisen valon suodatus vaikuta käyttäjän kokemaan värimaailmaan.

EPS-rakenteen auringonsuojakerroin on 50+, joten se suojaa paitsi silmiä myös silmänympärystä haitalliselta UV-säteilyltä ja vähentää osaltaan silmänympärysihon ennenaikaista ikääntymistä.

Essilorin EPS-linssin rakenne tarjoaa ainutlaatuisen suojan haitallista sini-violettia vastaan. Kun siihen yhdistetään Crizal Forte UV-pinnoite, se poistaa kuusi selkeän näkemisen estettä; heijastukset, naarmut, lian, pölyn, veden ja UV-säteilyn.

Mistä haitallista sinistä valoa säteilee?

 • Osa auringon valosta on silmille haitallista sinistä valoa ja UV-säteilyä
 • Nykypäivänä koko ajan entistä suuremmassa käytössä olevista näytöistä; televisioista, kännyköistä, tableteista, tietokoneiden näytöistä

Kenelle Eye Protection System on erityisen tärkeä?

 • Lapsille
  • lasten silmät eivät ole kehittyneet tarpeeksi suojaamaan silmiä haitallisilta säteilyiltä
  • lapset ovat paljon ulkoilmassa ja tutkimusten mukaan 70 % lapsista ei käytä UV-säteilyltä suojaavia aurinkolaseja
  • lapset käyttävät nykyään yhä enemmän erilaisia näyttöjä, keskimäärin jopa 3h päivässä
 • Näyttöpäätetyötä tekeville
 • Ikääntyville seniorikansalaisille, joilla riski silmänpohjan rappeumaan on korkeimmillaan

Crizal Sapphire+

Essilorin uusin innovaatio Crizal Sapphire+ -yhdistelmäpinnoite, joka vähentää häiritseviä heijasteita merkittävästi – riippumatta siitä, mistä suunnasta valo tulee. Näkeminen on miellyttävä ja linssi on esteettisesti kaunis.

Elämme ympäristössä, jossa on entistä enemmän valoa ja sitä tulee kaikista suunnista aiheuttaen häiritseviä heijastuksia silmälasien käyttäjille. Heijastuksenestopinnoitteet suunniteltiin poistamaan heijastuksia tehokkaasti huomioiden ainoastaan yksi valon esiintymissuunta  -15 -15 asteen tulokulmassa.

Crizal Sapphire+ on ensimmäinen heijastuksenestopinnoite, mikä on suunniteltu vähentämään heijastuksia joka suunnasta, riippumatta valon tulokulmasta. Sekä linssin etu- että takapinta vangitsevat häiritsevän valon ylivoimaisella tavalla. Näköinformaatio pääsee paremmin linssin läpi ja linssi on esteettisesti lähes näkymätön.

Uusi innovaatio, Crizal Sapphire+ vangitsee molemmille linssipinnoille joka suunnasta tulevan häiritsevän valon terävöittäen näköä. Linssissä on näin entistä vähemmän heijastuksia, siinä on parempi linssin läpinäkyvyys, jolloin silmät näkyvät paremmin kaikista katsekulmista ilman heijasteita. Näin linssi on entistä esteettisesti kauniimpi.

Crizal Sapphire + – pinnoitteen saa aluksi kaikkiin nykyaikaisiin, digitaalisesti hiottuihin Varilux- ja Eyezen -linsseihin. Pinnoitteen pohjana on meillä Brilletissä aina Eye Protection System, EPS, jolloin linssi ei päästä silmään haitallista sinistä valoa. Lisäksi pinnoitteessa on aina naarmuntumista estävä kovapinnoite, puhdistamista helpottava likaa hylkivä pinnoite ja 100% UV säteilyn suodattava pinnoite.

Eyecode

Yksilöllisesti sopivien ja pitkään iloa antavien silmälasilinssien valinta perustuu optikon suorittamaan näön ja silmien tarkastukseen. Eyecode on silmien ainutlaatuinen 3D-mittaus, jonka avulla linssisi voidaan valmistaa juuri sinun silmillesi ja näkötapaasi sopiviksi, jotta voisit nähdä entistä paremmin.

Eyecoden ansiosta linssiesi tarkkuus parantuu jopa viisinkertaiseksi verrattuna ilman yksilöllisiä mittoja valmistettuihin linsseihin. Meidän suorittama 3D-mittaus tarkoittaa, että saat yksilöllisesti sinun tarpeisiisi valmistetut linssit, joissa on huomioitu sinun silmiesi yksilölliset mittausarvot. Tutkimuksissa on ilmennyt, että silmän pituuskin voi vaihdella jopa 30 % henkilöstä toiseen ja myös saman henkilön silmien välillä.

Me Brilletissä teemme Eyecode-mittauksen edistyksellisen Visioffice-mitoituslaitteen avulla.

Silmäsi ja näkösi ovat ainutlaatuiset. Kuten sormenjälkesi.

Transitions

UV-valo, sininen valo ja häikäisy ovat kaikki silmiä rasittavia tekijöitä. Essilor Transitions® -linssit tarjoavat ratkaisun, sillä ne tummuvat ympäristön valon määrän mukaan sekä suojaavat silmiä tehokkaasti ja vaivattomasti.

Essilor Transitions® -linssit ovat suunniteltu aktiivista elämää viettäville silmälasien käyttäjille, jotka arvostavat vaivattomuutta. Tummenevat linssit mahdollistavat yksien lasien toimimisen sekä tavallisina silmälaseina että aurinkolaseina, sillä ne mukautuvat saumattomasti ympäristön valon määrään ja suojaavat UV-valolta. Transitions® -linssit tummuvat ulos mentäessä ja vaalenevat nopeasti sisätiloissa. Ne suodattavat kirkkaan valon ja häikäisyn alan johtavan linssiteknologian ansiosta.

Essilorin omille sivuille

Varilux jatkaa innovoinnin rajojen rikkomista

EssilorLuxottica on lanseerannut uusimman innovaationsa, Varilux® XR series™ -moniteholinssit, jotka tuli Suomen markkinoille ja myös Brilletin valikoimaan 5.9.2023.

64 vuotta sitten, vuonna 1959 Varilux lanseerasi maailman ensimmäiset rajattoman moniteholinssit. Siitä lähtien Varilux on toistuvasti rikkonut teknologian ja innovoinnin rajoja monilla vuosien varrella hakemillaan patenteilla.

Tässä seuraamme Variluxin innovointimatkaa ja linssin kehitystä vuosien varrella.

VARILUXIN AIKAJANA

Kokeiltuaan isänsä kaksiteholinssejä vuonna 1950 Bernard Maitenaz alkoi miettiä moniteholinssiä käsitteenä. Vuosien taistelun jälkeen optiikan ammattilaisia vastaan, jotka eivät pitäneet sitä mahdollisena, Varilux 1 lanseerattiin vuonna 1959 ensimmäisenä moniteholinssinä.

Sen jälkeen Varilux 2 vakiinnutti vuonna 1972 asemansa parhaana ikänäön korjauskeinona.

Keskeinen virstanpylväs riippumattomassa tutkimuksessa oli Essilorin sponsoroima kansainvälinen presbyopia-symposiumi. Se toi yhteen akateemisen tutkimustyön kaikkialta maailmasta, etenkin University of Houstonin tri Irvin Borishin loistavan työn.

Tämä tutkimus johti Varilux Comfortin, lanseeraukseen vuonna 1993. Sen myötä käyttäjä sai mukavamman lukuasennon. Varilux Comfort oli ensimmäinen moniteholinssi, jossa huomioitiin linssin välialueen alaosan tärkeä rooli (lisäys 85 %) käyttäjän lukiessa paperille tulostettua asiakirjaa.

Toinen tärkeä innovaatio oli Varilux Ipseon lanseeraus vuonna 2003. Se antoi Essilorille ensimmäisen kerran mahdollisuuden Varilux-linssien räätälöintiin. VisionPrint-järjestelmä mittasi lasien käyttäjän silmän ja pään liikkeen. Kun mitattava katsoo sivulla olevaa esinettä, hän liikuttaa molempia silmiään ja päätään, mutta yksittäisestä mitattavasta riippuu, liikuttaako hän enemmän silmiään vai päätään. Tämä kuvio mitattiin, ja sitä käytettiin tämän linssin suunnittelussa.

Vuonna 2012 Varilux lanseerasi monitehomaailman mullistavan uutuuden, Varilux S Series -linssit, joissa  aiemmin haasteena ollutta moniteholinssien keinumisilmiötä saatiin vähennettyä jopa 90%. Varilux S Series -linssit tarjosivat laajat näköalueet ja parantuneen reaktioajan Nanoptix, SynchronEyes ja 4D – teknologioiden ansiosta.

Variluxin® tutkimus- ja kehitystiimit asettavat silmälasien käyttäjät etusijalle ainutlaatuisessa patentoidussa prosessissa nimeltään LiveOptics™, jossa yhdistetään viimeisin optinen tutkimustyö ja todelliset käyttäjäkokemukset keräämällä fysiologisia ja käyttäytymistietoja moniteholinssien käyttäjiltä. Näin varmistetaan, että linssit vastaavat käyttäjien tarpeita.

Essilor lanseerasi seuraavan version Varilux- moniteholinsseistä 2017, kun Varilux X Series -tuotesarja tuotiin markkinoille. Varilux X Series -linssit kehitettiin S Series -linssien teknologian päälle, joten aiemmasta versiosta tutut Nanoptix, SynchronEyes ja 4D -teknologia jatkoivat uudessakin linssissä. Uuden Xtend™ -teknologian ansiosta Varilux® X series™ -linsseillä lähialueen näkeminen saatiin laajemmaksi kuin koskaan aikaisemmin.

Variluxin tuorein innovaatio nimeltä Varilux® XR series™ lanseerattiin Iso-Britanniassa kesäkuussa 2023. Uudet linssit Suomen myyntiin 5.9.2023 ja Brillet oli yksi ensimmäisistä optikkoliikkeistä, jotka saivat valikoimiinsa Varilux XR Series -linssit.

Näiden linssien osalta suunnitteluprosessi vietiin vielä askeleen pidemmälle. EssilorLuxottican tutkijat ovat ensimmäisen kerran onnistuneet valjastamaan tekoälyn ja yhdistämään sen poikkeukselliseen kuluttajien elämäntyylien tuntemukseensa, minkä tuloksena on syntynyt ensimmäinen silmänliikkeen huomioiva moniteholinssi.

Nykyään käyttäjien haasteena on informaatioähky, jonka seurauksena silmämme tekevät yli 100 000 silmänliikettä päivässä. Perinteisillä moniteholinsseillä käyttäjä joutuu hidastamaan silmien liikettä säilyttääkseen kuvan terävyyden.

Varilux® XR series™ hyödyntää käyttötottumusperusteista tekoälyä ja yli miljoonaa ainutlaatuista tosielämän tietoa. Ennustamalla lasien käyttäjän näkötoimintaa ja viemällä binokulaarisuuden, yhteisnäkemisen seuraavalle tasolle, XR-motion™-teknologia vähentää optisia eroja oikean ja vasemman linssin välillä ja näin varmistaa tarkkojen alueiden sijoittamisen juuri kullekin käyttäjälle sopiviin linssin kohtiin.

Tämän ansiosta Varilux® XR series™ -linssit takaavat terävän näön myös liikkuessasi, saavat silmät sopeutumaan ensimmäisestä päivästä lähtien ja mahdollistavat silmien luonnollisen navigoinnin.

Tekoälyn voima piilee tiedon määrässä, laadussa ja monipuolisuudessa sekä sen analysointitavassa. Näkemyksiä ja tietoja on kerätty loppukäyttäjien tilauksista, tosielämän käyttäjien testeistä, myymälöissä tehdyistä Visioffice-mittauksista ja fysiologisista malleista.

Tämän ansiosta Essilorin tutkimus- ja kehitystyötiimi pystyi muodostamaan näkötoimintaprofiilin käyttäen virtuaalista mallinnusta tosielämän tehtävien kopioimisessa jokaiselle silmälasireseptille sekä kehittämään linssin, joka tukee silmän luonnollista käyttäytymistä.

Digitaalisen kaksosteknologian avulla pystymme nyt luomaan näkötoimintaprofiilin jokaiselle silmälasireseptille sekä tarjoamaan ensimmäisen silmänliikkeet huomioivan linssin, joka kunnioittaa silmän luonnollista käyttäytymistä.

Varilux® XR series™ auttaa käyttäjiä hyödyntämään terävää näköä liikkeenkin aikana sekä jopa 49 % laajempaa näkötilavuutta Varilux X series -sarjaan verrattuna. Riippumattomissa kolmannen osapuolen testeissä 87 % kuluttajista, jotka käyttivät enimmäkseen laadukkaita moniteholinssejä, valitsivat kokeiltuaan mieluummin Varilux XR -linssit kuin nykyiset linssinsä ilman muutoksia silmälasireseptissä. Lisäksi 95 % käyttäjistä sopeutui uusiin linsseihinsä heti ensimmäisenä päivänä.

VARILUX XR – TÄYDELLINEN LINSSI JOKAPÄIVÄISEEN KÄYTTÖÖN

Nykyisin kaikki on muuttunut – elämme 24/7 verkottuneessa maailmassa, saamme uutisia maailmalta joka tunti, lähetämme live-kuvia läheisillemme toiselle puolelle maailmaa. Yhteiskuntamme on kehittynyt ja muuttunut, ja niin myös sinun näkötottumukset. Asentosi ja tapasi katsoa lähelle on muuttunut, siirrät katseesi älypuhelimesta kannettavan näytölle tai tartut mukiisi samalla kun tekstaat lapsillesi. Lyhyesti, kaikki merkittävät asiat tapahtuvat kädenmitan alueella. Tunnustamalla tämän päivän uudet näkötavat, Essilor on määritellyt uudelleen lähinäkemisen haasteet, ilman kompromisseja.

Ei tarvetta liikuttaa päätä tai muuttaa asentoa nähdäksesi tarkasti tehdessäsi päivittäisiä tehtäviä

Kädenmitan alueen tehtävien suorittaminen dynaamisesti ja samanaikaisesti

Voit säilyttää elämänrytmisi kiireisessä ja aktiivisessa elämässä siirtyessäsi tehtävästä toiseen

Helppo katsella erilaisia digitaalisia laitteita

Helppo katsoa kojelautaa ja mittaristoa ajaessa

Varilux XR  Series – moniteholinssit Brilletistä.

 

Lisää Varilux-linsseistä

Golf asettaa näkemiselle omat vaatimuksensa, sillä tarkan kaukonäön lisäksi näkemisen tulisi olla vaivatonta myös sivusuuntiin ja lähietäisyydelle katsellessa. Tavalliset arkikäyttöön tarkoitetut silmälasit eivät välttämättä ole paras vaihtoehto golfkentälle, sillä ne voivat aiheuttaa ylimääräistä pään kääntelyä. Piiloset ProGolf® -linssit ovat puolestaan suunniteltu vastaamaan juuri golfin asettamia erityistarpeita. 

Miksi ProGolf® -linssit?

 • Pään kääntely ja nyökyttely poistuu, jolloin pelaaminen muuttuu rennommaksi. 
 • Pallo näkyy helpommin ja oikea lyöntiasento säilyy paremmin.
 • Puttauslinjaa voidaan tarkastella tarkemmin
 • Apuvälineiden ja mobiililaitteiden käyttö sekä tuloskortin täyttäminen helpottuu parantuneen lähialueen vuoksi

ProGolf® -linsseissä on 100% UV-suoja sekä ainoana golflinssinä maailmassa myös sinistä valoa suodattava materiaali. Linsseissä on 100% UV-suoja ja erinomaisen kontrastin mahdollistava ProGolf® -väri, jonka avulla kentän pinnanmuotojen erottaminen helpottuu. Ne voidaan valmistaa yksitehoina, monitehoina tai ilman voimakkuuksia. Linssivaihtoehdoksi voidaan valita aurinkolasien lisäksi myös tummuvat tai kirkkaat linssit. 

Piilosetin ProGolf® -linssit ovat kotimainen avainlipputuote ja ne valmistetaan aurinkoenergialla Liedossa. 

Lue lisää ProGolf® -linsseistä Piilosetin omilta sivuilta