Tuemme paikallisuutta

Brilletin yksi toimintaa ohjaavista arvoista on paikallisuus. Arvojemme mukaisesti haluamme olla mukana paikallisessa yhteisössä ja tukea paikallisia toimijoita.

Vuonna 2024 tuemme seuraavia toimijoita:

Vamos Rovaniemi

Suomessa on 60 000 nuorta, jotka ovat vaarassa syrjäytyä. Yksi syrjäytymiseen johtavista syistä on koulunkäynnin ja opiskelun vaikeudet. Niihin voi olla syynä näkemisestä johtuvat haasteet lukemisessa ja opiskeluun keskittymisessä. Vamos Rovaniemi tekee arvokasta työtä nuorten eteen. Me haluamme olla mukana tässä tärkeässä työssä. Jokaiselle Vamoksessa mukana olevalle nuorelle tarjotaan mahdollisuutta käydä optometristi Pasi Hiukan suorittamassa laajassa näöntutkimuksessa maksutta…

 ”En osannut ajatella, että näkö vaikuttaisi niin moneen asiaan; rivien hyppimiseen, päänsärkyyn ja silmien väsymiseen. Näöntarkastuksessa selitettiin tosi tarkkaan, mistä eri vaivat johtuivat”; kertoo Vamoksen nuori Sara (nimi muutettu) ja jatkaa ”Silmien väsyminen ja päänsärky loppuivat ja huomasin, että lukemiseen keskittyminen onnistui. Tiesin samalla, että opiskelu tulee onnistumaan ja niin onnistuukin.”

Ampumahiihtäjä Emilia Irvankoski

Rovaniemeltä lähtöisin oleva maajoukkuetason ampumähiihtäjä Emilia Irvankoski, 20, luottaa optikkoliike Brilletin yksilölliseen palveluun – niin urheilulasien valinnassa kuin näkemisen ja silmien terveyden tutkimuksissa. 

Jääkiekkoilija Lauri Heino

RoKissa pelaavan Jääkiekkoilija Lauri Heinon silmissä on jo vuosien ajan ollut keratokonus eli sarveiskalvon kartiopullistuma. Edetessään keratokonus heikentää näöntarkkuutta ja näkemisen laatua.

Olemme auttaneet Lauria näkemisen haasteissa helpottaen pelaamista ja myös opiskelua.

Jääkiekkoilija Lauri Heino kertoo näkemisen haasteista ja miten ne saatiin ratkaistua.

Judoka ja painonnostaja Sara Mäntykenttä

Sara Mäntykenttä (2009) on nuori ja lupaava rovaniemeläinen Suomen U18 maajoukkueen judoka. Sara on nuoresta iästään huolimatta harrastanut judoa jo kymmenen vuotta. Hän on Itämeren Judomestari ikäluokissa U15 ja U17.

Kakkoslajissaan, painonnostossa Sara on Suomen mestari ikäluokissa U15 ja U17.

Arktiset Vedet

”Arktiset Vedet on aikakautemme megatrendin äänitorvi: luonnon ja sen kestävän käytön, retkeily-, kalastus- ja eräilyharrastuksen, lähiruuan, erämaan ja luontomatkailun puolestapuhuja”, Juhani Henriksson, Arktiset Vedet – ohjelman vastaava tuottaja.

Brillet ja Silmäoptikot Palmu ovat yhdessä Maui Jim -aurinkolasien kanssa olleet jo vuosien ajan Arktisten Vesien yhteistyökumppani. Tuotantotiimi käyttää Maui Jim -aurinkolaseja kuvausreissuillaan ja vapaa-ajallaan. Heiltä saamme arvokkaita kommentteja kokemuksistaan Maui Jim- laseista eri olosuhteissa.

FC Santa Claus Juniorit

Rovaniemen Palloseura

Roki Hockey 

Arctic Lapland Rally

Lapin Kamariorkesterin kannatusyhdistys LAKKA ry

Santa Claus Golf ry

Arctic Volley D-tytöt