Henkilöesittely

Hannele Typpö
Silmätautien erikoislääkäri

Hannele on erittäin kokenut silmälääkäri, jolla on yli 20 vuoden kokemus vastaanoton pitämisestä Rovaniemellä. Ennen Brilletiä hän on pitänyt vastaanottoa Silmälasi Roissa ja Silmäasemalla. Hannele ja Pasi Hiukka ovat työparina tehneet töitä jo vuodesta 1996 lähtien.

Asiakkaat kommentoivat Hannelea helposti lähestyttäväksi, mukavaksi ja ihmisläheiseksi lääkäriksi. Vapaa-ajalla Hannelen löytää kuntoilemasta. Viime vuosina maraton-juoksu on vaihtunut pitkän matkan pyöräilyyn.

 Koulutukset:

 • Lääketieteen lisensiaatti
 • Silmätautien erikoislääkäri 1998

Puhelin: 0400 448 922

Sähköposti: brillet(at)brillet.fi

Varaa aika Hannelen näöntutkimukseen

Pasi Hiukka
Optometristi, yrittäjä

Pasi on toiminut optikkona Rovaniemellä jo vuodesta 1996. Optisen uransa Pasi aloitti yksityisen yrittäjän palveluksessa Silmälasi Roissa ja jatkoi menestyksekästä uraansa Silmäaseman myymäläpäällikkönä vuosina 2007–2013. Syksyllä 2013 Pasi perusti Brilletin Tainan kanssa.

Pitkästä kokemuksesta huolimatta Pasi on edelleen erittäin innostunut näkemisestä ja silmän terveydestä. Viime aikoina hän on keskittynyt vahvasti lasten näkemiseen liittyviin erityisongelmiin ollen mukana esim. kahdessa koululaisten näöntutkimuksia kehittävässä pilottiprojektissa ja ADHD:n ja näkemisen yhteyttä tutkivassa opinnäytetyössä.

Pasin erikoisaloja on lasten näkeminen ja työnäkeminen. Tehtäväkenttään on kuulunut työnäkötutkimuksia, työterveyshuollon henkilökuntien kouluttamista sekä jalkautumista eri työpaikoille luennoimaan hyvän näkemisen merkityksestä ja näköergonomian parantamisesta. Pasi on viime aikoina luennoinut myös optisen alan ammattilaisille mm. lasten näkemisestä, työnäkemisestä ja glaukooman varhaisesta tunnistamisesta.

Vapaa-ajalla Pasi viihtyy kesäisin golf-kentällä ja talvella laskettelurinteessä Lapin tuntureilla.

Tunnustukset:

 • Likiliikkeen myöntämä Likineuvos – titteli 10.10.2019
 • Nordic Optical Awards 2020: Best Optician in Finland 2020 >>>

Koulutukset:

 • Valmistui optometristiksi Oulun ammattikorkeakoulusta 1997
 • Työnäkemisen asiantuntija 1998
 • Piilolasien sovitusoikeus 2007
 • Työterveyslaitoksen Suojainasiantuntija-koulutus 2014
 • Diagnostisten lääkeaineiden käyttöoikeus 2016
 • Master of Health Care, Clinical Optometry – opiskelija elokuu 2020 ->
 • Täydennyskoulutuspisteet >>>

 Luottamustoimet:

Puhelin: 040 717 1988

Sähköposti: pasi.hiukka(at)brillet.fi

Varaa aika Pasin näöntutkimukseen

Satu Alapuranen
Silmätautien erikoislääkäri

Inarista syntyisin oleva Satu on iloinen ja helposti lähestyttävä silmälääkäri, joka työskentelee Brilletin ohella myös Lapin Keskussairaalan silmäpoliklinikalla. Ennen Brilletiä hän on pitänyt yksityisvastaanottoa Silmälasi Roissa, Silmäasemalla ja Lapin Keskusoptiikassa.

Asiakkaat kertovat Sadun olevan silmälääkäri, joka kuuntelee rauhassa ja selittää perusteellisesti.

 Koulutukset:

 • Lääketieteen lisensiaatti
 • Silmätautien erikoislääkäri 2006

Puhelin: 0400 448 922

Sähköposti: brillet(at)brillet.fi

Varaa aika Sadun näöntutkimukseen

Taina Hiukka
Optometristi, yrittäjä

Brilletin omistajapariskunnan kauniimman osapuolen, Tainan tunnistaa iloisesta, nauravasta olemuksesta ja Kolarin murtheesta. Hän perehtyy asioihin aina perusteellisesti ja pitää kaikki langat käsissään.

Taina työskenteli jo opiskelujen ohessa yksityisessä Sangat-liikkeessä. Silmäaseman ostettua Sangat-liikkeen hän siirtyi Silmäaseman palvelukseen. Syksyllä 2013 silloin vielä Kangas – nimellä tunnettu Taina perusti Brilletin Pasin kanssa.

Taina rakastaa kaupungin valoja ja rentoutuu luonnon rauhassa. Sosiaalisuus vaatii veronsa ja silloin luonto rauhoittaa. Kun elämässä on sopivassa suhteessa rauhaa ja kaaosta, on Taina tyytyväinen. ”Laiskottelu on ihanaa, kunhan on vähintään yksi projekti meneillään!” nauraa Taina.

Talvella 2018 Taina kouluttautui ColorMe-värianalyytikoksi ja tekee nykyään myös värianalyyseja. Lue lisää >>>

Tunnustukset:

Koulutukset:

 • Valmistui optometristiksi Oulun ammattikorkeakoulusta 2006
 • Työnäkemisen asiantuntija 2009
 • Piilolasien sovitusoikeus 2008
 • Diagnostisten lääkeaineiden käyttöoikeus 2011
 • Täydennyskoulutuspisteet >>>

Luottamustoimet:

Puhelin: 040 763 7572

Sähköposti: taina.hiukka(at)brillet.fi

Varaa aika Tainan näöntutkimukseen

Virpi Hyvönen
Optinen myyjä

Virpi on aloittanut optisen uransa Silmälasi Roissa 2002 ja ennen Brilletiin tuloa hän on palvellut rovaniemeläisiä Silmäasemalla vuodesta 2007 lähtien. Virpi on iloinen asiakaspalvelun ammattilainen, joka palvelee asiakkaita suurella sydämellä. Hän on todellinen kehysasiantuntija ja löytää kaikille hyvännäköiset ja sopivat silmälasit.

Virpi on aina positiivinen ja saa niin työkaverit kuin asiakkaatkin hyvälle tuulelle. Perhekeskeinen Virpi nauttii ajasta, jonka saa viettää poikansa ja pojanpoikansa kanssa. Virpin harrastuksiin kuuluu lukeminen ja Pepe-koiran hoito. Lomilla hän suuntaa miehensä kanssa usein Espanjan auringon alle.

Talvella 2018 Virpi kouluttautui ColorMe-värianalyytikoksi ja tekee nykyään myös värianalyyseja. Lue lisää >>>

Puhelin: 0400 448 922

Sähköposti: virpi.hyvonen(at)brillet.fi

Brilletin palveluajatus >>>