Parempaa näöntarkkuutta sekä entistä luonnollisempaa näkemistä Varilux XR Pro -moniteholinsseillä

48-vuotias Timo (nimi muutettu) saapui Brilletin optometristin vastaanotolle aikeinaan hankkia ensimmäiset monitehot sekä erilliset lähilasit päätetyöskentelyä varten. 

Näöntutkimuksen jälkeen Timolle valikoitiin mieleinen kehys sekä keskusteltiin kattavasti eri linssivaihtoehdoista ja niiden ominaisuuksista. Timo päätyi valitsemaan monitehoihinsa Varilux Comfort MAX Fit -linssit, jotka mitoitettiin käyttäen hänen yksilöllisiä mittoja. Samalla valikoitiin myös päätteelle tarkoitetut yksiteholasit.

Pian silmälasien valmistumisen jälkeen Timo kuitenkin huomasi, että liikkuminen ja näkeminen tuntuivat hankalalta. Kaukonäkemisen alue oli kapea ja myöskään lukualue ei tuntunut toimivan halutulla tavalla. Timo kokeili myös uusia yksiteholasejaan päätetyössä, ja ne toimivat erinomaisesti.

Timo palasi optometristin puheille, sillä ei ollut tyytyväinen monitehojen toimivuuteen. Optometristi tarkisti voimakkuudet sekä linssien mitoitukset, jotka olivat totuudenmukaiset. Timolle päädyttiin vaihtamaan samaan kehykseen Varilux XR Pro -moniteholinssit, jotka ovat Variluxin uusimman sukupolven moniteholinssit ja huomioivat ensimmäistä kertaa silmiemme luonnolliset liikkeet. Linssin suunnittelussa asiakkaasta luodaan digitaalinen kaksonen 3D-ympäristöön, jonka perusteella määritetään hänen yksilöllinen visuaalinen käyttäytymisprofiili. Tämä on edellytys nopeille ja tarkoille silmän liikkeille.

Kolmen viikon käytön jälkeen Timo oli erittäin vakuuttunut uusien linssien toimivuudesta ja lähetti viestin, jossa hän kuvaili kokemuksiaan: 

“Eron edellisiin halvemman hintaluokat linsseihin huomasi heti jo liikkeessä. Kaukonäköalueen tarkkuus on todella paljon parempi joka suuntaan, varsinkin eri etäisyyksille. Eron huomaa erityisesti, kun on ajanut autolla pitkiä matkoja. Silmät eivät väsy entiseen malliin edes pimeällä ajaessa. Vaikka hieman kritisoin aikaisemmin lähinäön tarkkuuden kapeutta, niin siirtymä alueiden välillä on paljon huomaamattomampi. Myös sinivalosuojan kellertävä värivääristymä on vähäisempi.”

Timo oli todennut Varilux XR Pro -linssit toimiviksi myös harrastuksissaan; “Linssit toimivat todella hyvin myös vauhdikkaammissa ulkolajeissa esim. maastopyöräilyssä, joissa tilanteet vaihtuvat nopeasti ja katseen tulee tarkentua nopeasti eri etäisyyksille.”

Timo oli lopulta hyvin tyytyväinen silmälaseihinsa saadessaan nauttia selkeämmästä näöstä ja sen myötä vaivattomammasta elämästä sekä arjen askareissa että harrastuksissa; “Kyllä linsseissä todellakin on eroa ja korkeampi hinta tuo selkeästi parempia ominaisuuksia. Kiitos paljon todella hyvästä ja asiantuntevasta palvelusta.”