Piilolinssejä vauvasta vaariin

Piilolinssit on ikärajaton vaihtoehto, jotka antavat käyttäjälle laajemman näkökentän, helpottavat aktiiviliikkujan arkea ja mahdollistavat helpon päivityksen ulkonäköön.

– Ei niitä tunne ollenkaan.

– Aluksi vaati opettelua, mutta kun niihin tottuu, ei laseja osaa enää pitää.

– En osaa enää olla ilman, varsinkaan lenkkipolulla.Piilolinssien antamia tuntemuksia ja mahdollisuuksia on helppo kuvailla, mutta vain piilareita pitäneiden ihmisten voidaan sanoa kokeneen pienten linssien ihmeen.

– Jos ihmisellä on ollut koko ikänsä lasit, on se aivan uudenlainen kokemus nähdä ilman kehyksiä, kertoo paikallisen optikkoliike Brilletin optikko Taina Hiukka.

– Monet kuitenkin rajaavat piilolinssit pois, sillä he kokevat, että niitä ei voi käyttää, jos on kuivat silmät tai linssien voimakkuudet ovat liian suuret suuntaan tai toiseen, lisää Hiukka.

Tämä on Hiukan mukaan yleinen harhaluulo. Piilolinssien teknologia on kehittynyt paljon vuosien saatossa, ja Brilletin valikoimassa on vain hengittäviä, happea läpäiseviä silikonilinssejä, joilla saadaan korjattua niin hajataitteisuus kuin aikuisnäkö.

– Ne ovat erittäin silmäystävällinen vaihtoehto, jolla saadaan korjattua niin isot kuin pienet voimakkuudet. Valikoimassamme on myös moniteholinssejä, värillisiä linssejä sekä kerta- että kuukausikäyttöisiä.

Vuosien takaiset, paljon desinfiointia vaatineet pitkän vaihtovälien linssit ovat sen sijaan menneiden talvien lumia. Kuukausi- ja päiväpiilolinsseillä hygienia ja vaihtoväli saadaan paremmaksi ja niitä voi käyttää kaikenikäiset.

– Piilolinssit on ikärajaton mahdollisuus. Olitpa aikuinen, lapsi tai vanhus, varsinkin harrastusten parissa, pallopeleissä ja erinäisissä työympäristöissä piilolinssit on parempi vaihtoehto kuin kehykset. Näkökenttäsi laajenee eivätkä linssit huurru. Ne ovat myös mainio vaihtoehto juhliin.

Uudenlainen näkö

– Vanhemmat kuvittelevat, että lapset ovat liian nuoria käyttämään niitä, mutta jos lapsella on hyvä motoriikka käsissä, ei ole mitään syytä, miksei niitä voisi kokeilla jo nuorella iällä. Vastaavasti sama toisessa päässä vanhusten ikäluokassa.

Vaihtoehtoja on maan ja taivaan väliltä ja jopa aikuisnäkö ja isot voimakkuudet saadaan korjattua

.- Minulla oli asiakkaana uudet kehykset haluava rouva, jolla oli isot miinuksen voimakkuudet. Laitoin hänelle monitehokertakäyttöiset piilolinssit, jotta hän näkisi itsensä ja kokeilemansa kehykset kunnolla peilistä. Heti piilolinssit silmään saatuaan, hän sanoi, ettei ollut ikinä voinut kuvitellakaan, että voisi nähdä ilman laseja. Rouva innostui niistä niin, että hänestä tuli piilolinssien käyttäjä.

– On mahtavaa todistaa asiakkaissa se oivallus, että piilolinsseillä voi oikeasti nähdä hyvin. Jopa paremmin kuin laseilla. Ei niitä jokapäiväiseen käyttöön tarvitse ottaa, mutta ne ovat hyvä vaihtoehto tilanteisiin, joissa ne toimivat laseja paremmin. Siinä näkee myös itsensä aivan uudella, kehyksettömällä tavalla.