Silmäniloa Messut Sampokeskuksessa lauantaina 13.10. klo 10-17

Brillet juhlii syntymäpäiviään lauantaina 13.10. – merkkipäivän messuilla esillä satoja kehysuutuuksia maailmalta

Optikkoliike Brillet kerää ensi viikon lauantaina kehysbrändien edustajia saman katon alle. Kinkereillä nähdään syksyn ja talven kehystrendejä, opiskellaan värianalyysiä sekä tavataan paikallisia urheilijoita.


Rovaniemeläisen optikkoliike Brilletin yrittäjät Pasi ja Taina Hiukka ovat juhlatunnelmissa. Syytäkin on, sillä yritys viettää ensi lauantaina viisivuotissyntymäpäiviään.

– Hauskaa on ollut, ja olemme todella kiitollisia siitä, että meidät on otettu kaupungissa niin hyvin vastaan. Osasta asiakkaista on tullut jo niin tuttuja, että kehyskauppojen lomassa vaihdellaan kuulumiset, Pasi Hiukka kiittää.

Merkkipäivän kunniaksi Brillet haluaa tarjota paikallisille ainutlaatuisen messutapahtuman. Sampokeskuksessa järjestettävillä Silmäniloa-messuilla esitellään syksyn ja talven kehystrendejä. Messut tuovat yhteen kolmentoista eri kehysbrändin myyntivalikoimat.

– ­Pariisissa oli vasta suuret optiikka-alan messut, Silmo2018, jonne emme ehtineet osallistua. Siellä esitellään perinteisesti syksyn ja talven uutuuskehykset. Ne ovat nyt edustajien laukuissa ja esillä messuillamme. Näin lappilaiset pääsevät ensimmäisten joukossa ihastelemaan uusimpia silmälasitrendejä, Pasi Hiukka kertoo.

– Emme ole itsekään nähneet kaikkia uutuuskehyksiä, joten mielenkiinnolla odotamme, mitä lauantain messuilta löytyy, hän jatkaa.

Hiukat kertovat, että lauantaina järjestettävät kehysmessut ovat ainutlaatuinen tapahtuma koko Suomessa.

–  Suomessa toki järjestetään isoja tapahtumia alan asiantuntijoille, mutta nämä lienee ensimmäiset messut, jotka yksittäinen optikkoliike järjestää tässä mittaluokassa asiakkailleen, Taina Hiukka kertoo.

Tyyliä ja terveysvinkkejä

Lauantain tapahtumassa ihasteltavana on maailman huippubrändien, kuten Andy WolfinBellingerinJohn Lennonin sekä 

Blake Kuwaharan mallistoja. Messuilla kehyksiä pääsee hypistelemään ja kokeilemaan, ja mikäli mieleiset sattuvat kohdalle, kehyksiä voi halutessaan myös ostaa.

– Tapahtumaan kannattaa tulla, vaikkei uusien kehyksien hankinta olisikaan ajankohtaista. Sieltä voi hakea inspiraatiota tulevaan, ja on tapahtumassa aurinkolasejakin näytillä, Pasi Hiukka kertoo.

Uusimpien kehystrendien lisäksi messuilla kuullaan asiaa silmienhoidosta sekä laseihin sopivista silmämeikeistä. Tapahtumassa on mukana myös Brilletin silmälääkärit Hannele Typpö ja Satu Alapuranen, jotka vastaavat silmien terveyteen liittyviin kysymyksiin. Sen lisäksi Taina Hiukka ja Virpi Hyvönen kertovat paikallisille värianalyysin saloista, eli siitä, millaisia seikkoja tulisi ottaa huomioon silmälasikehysten värin valitsemisessa.

– Opastamme Virpin kanssa lavalla, miten löytää itselle sopiva väri ja näytämme, miten oikea ja väärä väri näyttäytyvät kasvoilla, värianalyysikoulutuksen suorittanut Taina Hiukka kuvailee.

Perheen pienimmätkin on huomioitu, sillä tapahtumassa on esillä myös lastenkehyksiä sekä lapsille oma leikkinurkkaus. Messukansaa tapaamaan saapuu myös RoPSin pelaajia sekä rovaniemeläinen alppihiihtäjä Hilla Hannola.

– Ja tietenkin tarjolla on syntymäpäivän kunniaksi hyvät pullakahvit, Pasi Hiukka vinkkaa.

Viisi vuotta poikkeavalla polulla

Brillet on virkistänyt Rovaniemen optista alaa viimeiset viisi vuotta, mutta yrittäjäpariskunta Taina ja Pasi Hiukalla on yhteensä yli kolmenkymmenen vuoden kokemus alalta.

Erilaisuutta painottava Brillet on tunnettu laatua ja yksilöllisyyttä vaalivasta palvelusta, muista erottuvasta kehysvalikoimasta ja asiantuntevista näönhuoltopalveluista.

– Ihmiset haluavat nykyään jotain erilaista, ja lappilaiset asiakkaat uskaltavat rohkeasti kokeilla jotain hieman massasta poikkeavaa. Asiakkaat arvostavat myös laatua entistä enemmän, ja se tuntuu olevan suunta miltei joka alalla, Pasi Hiukka pohtii.

Pasi ja Taina Hiukka odottavat jännityksellä tulevaa lauantaita. He toivovat, että paikalliset tulisivat rohkeasti tutustumaan optisen alan uusiin tuulii

– Toivomme , että kaikilla on lauantaina mukavaa. Tämä on myös meille hyvä tilaisuus nähdä, millaisista kehystyyleistä paikalliset tykkäävät. Asiakkaat ovat tärkeimmät asiantuntijat. Valitsemme itse jokaisen myyntiin tulevan kehyksen, joten asiakkaiden mielipiteet ovat meille erittäin tärkeitä, Pasi Hiukka summaa.

Silmäniloa-messut ja Brilletin 5-vuotissyntymäpäivät la 13.10. klo 10­-17 Sampokeskuksen 2. kerroksessa. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Värisilmän, Sanna’s Stylen, Apulapin, Arctic Eventin, Liikun.comin sekä Choco Delin kanssa.