Silmien terveydestä pitää huolehtia

Vaikka näkö tuntuukin kirkkaalta ja terävältä, säännöllinen näön ja silmien terveyden tutkimus on tarpeellista varsinkin silmien ikääntyessä. Monet silmäsairaudet, kuten glaukooma kehittyvät salakavalasti ja pitkään oireettomana.

Iän karttuessa meille kaikille tulee lähinäköä heikentävä aikuisnäkö. Lukemisen ongelmat voidaan edullisimmillaan ratkaista ”euron” valmislukulaseilla. Mutta vaikka hoitaisikin aikuisnäöstä aiheutuvat lähinäön ongelmat valmislukulaseilla, kannattaa ehdottomasti käydä säännöllisesti perusteellisessa optometristin suorittamassa näön- ja silmäterveyden tutkimuksessa. Näin huolehditaan silmien pysyminen terveenä.

Piilolaseja saa nykyään kätevästi erilaisista nettikaupoista. Onneksi piilolinssit ovatkin nykyään oikein käytettynä turvallinen näönkorjausvaihtoehto. Mutta aina ennen piilolasien käytön aloittamista pitää käydä optometristin tutkimuksessa, jossa kartoitetaan piilolinssien soveltuvuus silmään, sovitetaan oikeanlainen piilolinssi ja opetetaan niiden käyttö ja oikea hoito.

Varaa aika Brilletiin Näköasiantuntijalle www.brillet.fi/ajanvaraus